Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2299.97
BIST 100
8978.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


'Sağlık' utanılacak bir konu değildir

Her işin zorluğu yanında insanı mutlu kılan tarafları da vardır. İnsan böylelikle yaptığı işte istekli ve başarılı olur.

Cinsel sağlık alanı yıllardır boş bırakılmış bir alan. İnsanlar utanıp çekiniyorlar. Hekimlerin çoğu için de bu durum geçerlidir. Az sayıda yetişmiş cinsel sağlık uzmanı hekimin olduğu coğrafyamızda bu alanda yazıyor, konuşabiliyor, cinsel sorunları tedavi edebiliyor olmak benim için elbette sevinç verici bir kazanım.

Hekimlik çözüm odaklı ilim ve gayret ister. Cinsel sıkıntısı olan kişilerin, çiftlerin tedavisini de mutlaka hekimler gerçekleştirmekle yükümlüdürler. Herkes bu alanda uzmanlaşmak istemeyebilir. Hastalarımı güldürmek beni güldürdüğü için seksoloji sahasında esprilerle, tebessümle, sabırla çalışıyorum.

Düşünsenize, vajinismuslu 15 yıl, 13 yıl, 7 yıl, 5 yıl, 4 yıl, 2 yıl, 2 ay ya da 5 günlük çiftler geliyor ve tedavi olup gidiyorlar. Sonra bana teşekkür mesajları, dua mektupları, hediye çiçekleri geliyor. Ardından Konya dışında yaşıyorlarsa gebelik ve bebek fotoğrafları yollanıyor. Bazen onlarla ağlıyor bazen de onlarla gülüyorum. Moral ve motivasyon vererek hayatlarını yeni baştan tanzim ediyorum. Yıllarca çocuğu olmuyor diye bilinen oysa cinsel yaşamı bile olmayan evli oğullarımızın, kızlarımızın cinsel yaşamını başlatmak, ana baba olmalarına vesile olmak dünyanın en mutluluk verici başarısı bana göre.

Cinsel isteksizlik, erken boşalma, erkek üreme sağlığı problemleri karı koca arasında ciddi iletişim sorunlarına yol açıyor. Bu ailelerimize 2-3 ay cinsel danışmanlık, yeniden eğitim vererek evliliği tutkulu, tatmin edici hale kavuşturmak da pek çok gereksiz boşanmaların, aldatmaların önüne geçiyor. Ailelerimiz bazen çözümü çok kolay olan iletişim bozuklukları, holistik duygular yüzünden boşanıyorlar. Sevgi en önemli ihtiyaçken çocuklar tehlikelerle dolu bir âlemde anne baba ayrı mücadele etmek, kendilerini yetiştirmek durumunda kalıyorlar.

İnsanlarımızın büyük çoğunluğu çok utangaç, hayalı, cinsel sorununu kime danışacağını bilemiyor. Bu yüzden cinsel tedaviler çoğunlukla öteleniyor, geciktiriliyor.

Çaresizlik ne zor şeydir; yaşamayan bilmez. İşte bu yüzden hekimin cinsel sağlık alanında hastaları ile rahat konuşabiliyor oluşu ve onları konuşma konusunda rahatlatması büyük ihtiyaç. Hayatta her an hepimizin başına beklenmeyen işler, paylaşması güç dertler gelebilir.

Ailelerimiz utanıp çekinmesinler. Genital organlar Allah’ın yarattığı diğer organlar gibi kıymetli görevleri yürütüyorlar. Onlar da gözümüz, kalbimiz gibi hasta olabilirler. Yeter ki üreme ve cinsel sağlık alanında duyarlı, yetkin, yetkili uzmanlardan yardım istesinler.

Danışmanlık verdiğim karı koca ilk görüşmede beni tanıdıkça benimle çok rahat iletişim kurabiliyorlar. “Hocam, abla, doktor hanım!” diyerek saygı ve sevgi dolu yaklaşımları kadın bir hekime inanılmaz mutluluklar yaşatıyor.

Türkiye’nin her yerinden gençler mail atıyorlar. Hiç çekinmeden en mahrem sorunlarını anlatıp onlar hakkında bilgiler soruyorlar. Gençlere yol gösteren olmak harika bir duygu. Genç kızlarımız için cinsel travmalar çok acı verici. Duyguların suistimale uğratılmaması için gençlerimizin bilinçlendirilmeye ihtiyaçları var. “Bana ne” diyebilir miyiz? “Her koyun kendi bacağından asılır, elin çocuğundan bana ne” diyebilir miyiz? Akıl baliğ olmayan, rüşt kapasitesine ulaşmayan her çocuk, her genç bizlere emanettir. Onların eksiği bizlerin ayıbı, onların dertleri bizim onlara sahip çıkmayışımız yüzündendir.

Ailelerimiz bu çağın teknolojik değişimine ansızın yakalandılar, çocuklarımız yoğun bir bombardıman tesirine sokuldular. O halde bilim insanlarına önemli görevler düşüyor. Utanırım, çekinirim, beni kınarlar, iftiraya uğrarım endişeleri ile sorumluluktan kaçabilir miyiz?

Kaçamadığım için yazıyorum, videolarım aracılığı ile sosyal medyada sürekli konuşuyorum.

Bir kişiye faydam dokunmuşsa (onlarca kişiden dua aldım) işte bu benim için en büyük hediye.

Hepinize sonsuz teşekkür ve sevgiler. Sağlıcakla kalın.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan