Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2431.62
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Eylül 2020

Sahtelikler Dünyası

Asılın önündeki en büyük engeldir sahte. Gerçeğin önünü keser, üzerini örter görünmez kılar. Küfrün manası hakikatin üstünü örtmek demektir zaten.

Bir hakikati görünmez kılmanın, daha ötesi kötü göstermenin yöntemlerindendir sahtesini çıkartarak onun üzerinden saldırmak.

İslam’ı, terör hikayesiyle kötü din, Müslümanı adam kesiyorlar hikayesiyle vahşi insan gösterme çabasına giren emperyalist kurgucuların yetiştirmesi bazı tipler, ısrarla İslam ve Müslümanlara saldırdıkları her konu, yine onların açıktan veya gizli bir şekilde destekledikleri, yol verdikleri veya kullandıkları mevzuular çıkıyor.

İslam’a açıktan saldıramayan müptezel ruhsuzların, insanlar üzerinden İslam’a vurmanın zevkini çıkardığı bir zamandayız. Ortalık kazurat çukuruna dönünce malzeme sıkıntısı da olmaz zaten…

Cehalet ve sefalet çukurunda rezillikler yapan kişi kim olursa olsun tepki gösterilmesi gerekirken, bu kişiler üzerinden İslam’a Müslümanların değerlerine saldırılması asıl sorundur. Şeyh sahteydi ama sizin vekil gerçekti. Sesiniz çıkmadı. Şeyh sahte ama sizin desteklediğiniz PKK daha çocuk yaştaki kızları dağa kaldırdı sesiniz çıkmadı. Mesele kötü ile iyi için mücadele etmek ise, kötünün kimliği hangi kesimden olduğu, ideolojisi fark eder mi? Etmez, etmemeli.

Bunların kötü bir hadisede verdikleri tepki bile sahte, pazarlıklı ve samimiyetsiz…

***

Bir bar kavgasında sarhoşların birbirine girmesini bile İslam’a ve Müslümanlara fatura etmeye kalkan bir zihniyet bu.

Kötüye kötü demek için bile hangi kesimden olduğuna bakacak kadar zavallı bir zihniyet var ortada. Tepkileri de sahte, talepleri de… Doğruyu hiç önemsemeyen ve sadece kendi ideolojileri için her şeyi istismar eden bir zihniyet…

Her şeyi dört dörtlük olsa bile bu zihniyet milletin değerlerine saldırmaktan vazgeçmez, yine algı operasyonu yapmaya devam eder.

Dertleri hakikat değil. Doğru bilgi değil, güzele ulaşmak değil. Kişiler bile değil. Onlar sadece malzeme…

Diğer yandan, sistem İslami bir sistem mi ki Müslüman görünümlü birisi bir halt yediği zaman hemen İslam’a saldırıyor sunuz ? İslami bir sistemde böyle cahil sefiller var olabilir mi zannediyorsunuz?

Yüzlerce yıllık kurumsallığı olan, silsilesi, geleni gideni, eğitimi seyri sülüğü belli Tarikatleri zor kullanarak susturup yok etmeye çalışırsan neticesinde bu şekilde sahteler yol bulur. Osmanlı zamanında Meşayih Kurulu vardı. Öyle kafasına göre ilimsiz amelsiz ihlassız kimse posta oturup şeyhlik iddiasında bulunamazdı. Her yönden incelenir, imtihan edilir uygun görülürse onay verilir ve takip edilir, dönem dönem tahkik edilirdi.

Fetönün ortaya çıkış ve güçlenişinin sebebi mevcut sistem olduğu gibi, böyle sahte, ilimsiz amelsiz şeyh müsveddelerinin çıkış sebebi de sistemdir. Ve bu sistem bizim sistemimiz değil. Fetö bütün gücünü Müslümanlara yapılan zulümden aldı, Bütün gizli örgütlenmesini bu yasakları bahane ederek yaptı. “Namaz kılan askeri orduda yaşatmıyorlar dedi, kapalı olana yol vermiyorlar. İslami hassasiyeti olanları ya atıyorlar ya önünü kesiyorlar.” Vs vs. diyerek gizliliğine meşruiyet kazandırdı. Yaptığı ihaneti emperyalizm adına yaptı ama dediklerinde haksız mıydı? Değildi.

Yani Fetöyü doğuran bu sistemdi, sahte şeyhi de, sahte Prof.u da, ülkemizi Batıya köle yapmaya çalışan aydını da, İndirilmiş dinciyim deyip milletin itikadını bozanı da… Milletin meclisinde milletin vatanını bölmeye çalışan vekili de, ülkenin menfaatini değil de Batının çıkarını düşünerek haber yapan gazetecisi de, kazandığı parasını bu ülkeye değil dışarıya yatıran tüccarı da doğuran bu sistemdir.

Tarikatçılık oynayıp saçma sapan işler yapan cehalet yumağı tipler, ilim adamcılık oynayıp bilim tanrısına tapmaktan beyni bulanmış milletin dinine diyanetine sövenler, geçtiğimiz hengamede ülkenin yanında değil de düşmanın amacına hizmet edenler, yalancı gazeteciler, kifayetsiz siyasetçiler, ilimsiz bilim insanları, çıkarcı bezirganlar, seviyesiz aydınlar, Batının oyuncağı olmuş partiler, sanattan habersiz sanatçılar, onlar bunlar… Sistem sorunu yaşıyoruz ve bunu her alanda ayrı ayrı tezahürünü görüyoruz. Bu sahte şeyh meselesi de işin küçük bir parçası sadece.

Yani demem o ki, doğru teşhis olmadan doğru tedavi olmaz. Ve meseleyi doğruya irca etmekte samimi olan bir insan, suçun hangi kesim tarafından işlendiğinden ziyade oluş sebebine dikkat kesilir ve o sebepleri ortadan kaldırmaya çalışır.

Sistem sorununu sahte tepkilerle değil gerçekten dert edinerek çözülmeden bu sorunları maalesef kökten çözüme kavuşturamayız.