Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2426.39
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Eylül 2020

Seçim, her şey demek değil imiş

Devşirmeler korosu Türkiye’yi İsrail’le, Sisi’yle, Esad’la iş birliğine davet ediyorlar.

Körfez’deki hainler, İsrail’le normalleşmek için Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesini bekleşiyorlarmış…

Teröriste ‘şeref madalyası’ yakıştıranlar, virüsten devrim planlayanlar, 3 Temmuz 2013’ten bu yana Sisi’yle iş tutmayı dillerinden düşürmüyorlar. Bunların nazarında seçilmiş cumhurbaşkanı merhum Muhammed Mursi, terörist; İHVAN (Müslüman Kardeşler Teşkilatı) Dünya Müslüman Alimler Birliği, HAMAS terör örgütleri, Katar da teröre yardım eden ülke…

Aralık 2013’te FETÖ medyasının “ Türkiye’nin Orta Doğu politikası akort edilemiyor.” manşetiyle bugünlerde söylenenler aynı…

Mısır’daki darbenin hemen ardından Çağdaş Firavun Sisi’ye dostluk mesajı gönderen ‘Kraliçe gülü’ de farklı değil.

4 Haziran 2013’te, Gezi terörünün azgınlaştığı günlerde “Seçim, her şey demek değildir.”le kast edilenin ne olduğu her geçen gün berraklaşmakta.

Seçim arifesi ve hemen sonrasında yaşananlar dikkate alındığında felaket mahfillerinin Türkiye üzerine senaryolarını anlamak, bundan ders çıkarmak daha kolay olacaktır.

Aralık 2019’da Joe Biden, her şeyi itiraf ederken devşirmeleri de verilen emirleri yerine getirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Joe Biden diyor ki:

"Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler ( Burada kast edilen PKK’dır.) konusunda boyun eğmek olurdu"

Bence ona çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu (PKK’yı) entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu.

(…)Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile...

(…). Bence bölgedeki müttefiklerimizle (müttefiklerden kasıt: PKK- FETÖ, Apocu Kemalistler, Siyonist Mücahitler vb.) bir araya gelerek, onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece fazla iş olacak.”

Yunanistan, izolasyon malzemesi olarak kullanılıyor.

Yakala Joe (!..)

Erdoğan’ı izole etmek yani Türkiye’yi PKK’ya teslim etmek. Projenin hedefi bu..

“Seçim, her şey demek değildir.” diyorlar ya…

2013’te Gezi kalkışmasında söylenen bu sözün asıl sahibi: İsrail’in eski Dışişleri, Adalet bakanı ve Mossad ajanı Tzipi Livni’dir.

Livni, 2012’de: "Eğer Müslüman Kardeşler Mısır’a gelirse, bunu demokrasi istiyor demeyeceğim, bu nedenle demokrasi gelişsin. Demokrasi, sadece seçimler değildir, aynı zamanda değerlerdir… Müslüman Kardeşlerin iktidara gelmesinin herhangi bir yolla engellenmesi çağrısında bulunuyorum.” diyordu.

Bundan bir yıl sonra Gezi olaylarında bu sözler, o gün devletin en yetkili koltuğunda oturan birinin dudaklarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak dökülüyordu.

Bugün Joe Biden da aynısını söylüyor; her ne kadar ‘darbeyle değil, seçimle’ dese de

Seçim lafın gelişi…

Gezi’den gurur duyanlar’, terör örgütleriyle ve onların legal görünümlü siyasi uzantılarıyla ittifak kuranlar da ‘seçimle ya da başka bir şekilde’ iktidarın değişeceğini söylüyorlar.

Seçimden başkası ne olabilir?..

Seçimlerin hiçbir kıymeti harbiyesi olmadı, bunların demokrasisinde.

2013’te Taksim’de darbeyi denedikleri günlerde Mısır’da Tahrir Meydanında da devredeydiler.

Darbeleri, ara dönemleri ve darbe girişimlerini seçim sonuçlarına göre belirlediler.

Yüzde doksan beşle de seçim kazansanız size iktidar olma yetkisi vermezler”i tekrarlayıp durdular, maalesef bunda da genellikle muvaffak oldular.

‘Baydınlar İttifakı’…

Seçmenleri dikkate almadılar. “Rejim tehlikede” bahanesiyle ‘zinde güçleri göreve’ çağırdılar.

Demokrasiye geçiş seçimi 1946’da yapıldı. Oylar, açıktan atıldı, gizli sayıldı…