Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2323.83
BIST 100
9068.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ekim 2021

Seçmen Ak Parti'ye ne mesaj veriyor?

Dünyanın neresinde olursa olsun muhakkak ki 19 yıllık kesintisiz bir iktidar; yorulur, yıpranır, performans ve oy kaybı yaşar. AK Parti 19 yıldır tek başına iktidarda. Her şeye rağmen yine de son seçimlerde birinci parti olarak seçmenden teveccüh gördü. Ancak, AK Parti’ye uzun yıllardır destek ve gönül verenlerin ciddi bir kesimi, Başkan Erdoğan ile AK Parti’yi ayrı bir kefeye koymaya başladı. Başkan Erdoğan’a sonsuz destek veren bir kesim, AK Parti’nin kimi karar, işleyiş ve yönetim tarzından şikâyetçi. AK Parti’de ters giden bir şeyler var. Özellikle Ankara, İstanbul, Antalya gibi belediyelerin kaybı AK Parti’de ciddi bir sorgulama ve hesaba çekilme pozisyonu yarattı. Lider ne kadar karizmatik olursa olsun dünyada hiçbir siyasi parti, sonsuz ve tükenmez bir bakiyeye ve halk desteğine sahip değildir. Desteğin devamı ve geri dönüşümü, halkın memnuniyeti ve hizmete bağlıdır. AK Parti’yi her şeye rağmen birinci parti yapan ancak sandıkta kredi açma noktasında gittikçe temkinli davranan, ikaz ve uyarılarda bulunan bir kısım seçmen belli ki düzeltilmesi gereken bir şeylerin mesajını veriyor.Tek başına bir dönemler yüzde ellileri alan bir AK Parti, nasıl oldu da İstanbul, Ankara gibi kaleleri muhalefete kaptırdı?

****

AK Parti’de geçmişe göre yaşanan bu kayıplar kesinlikle “tamamen” muhalefetin vaat ve başarılarına, izlediği siyaset ve genel politikalarına bağlanamaz. Seçmen halen de büyük çoğunlukta umudu, heyecanı ve kurtuluşu muhalefette değil Başkan Erdoğanlı AK Parti’de görüyor. Tüm soru işaretleri ve sorunlara rağmen, “sorunları çözerse yine başkan Erdoğan çözer” diyor. Daha iyi olmasını istiyor. Ama belli ki ters giden, kötü işleyen, seçmenin kafasını kurcalayan, hatta kimi zaman öfkesine ve tepkisine muhatap olan sorun, sıkıntılar ve şahıslar var.Sorun dışarıda değil, evin içerisinde.” AK Parti’ye gönül ve emek veren milyonlar artık “mesaj alınmıştır” söyleminin gereğini görmek istiyor, umut ve heyecanla bekliyor. Gereği yapılsın ki bu davaya gönül ve emek verenler umut ve heyecanını daha da güçlendirsin, kızıp küsmesin, AK Parti’den kopmasın.

****

AK Parti, milletin verdiği mesajları görmezden gelerek sağır kulağının üzerine yatma lüksüne artık sahip değil. Başkan Erdoğanlı AK Parti’ye bu ülkenin halen de çok ihtiyacı var. Başkan Erdoğan’ın da daha yapacak çok işi var. Söz konusu olan AK Parti’nin ve milletin bekasıdır. AK Parti geçmişe nazaran millete kendini niçin anlatamadığının muhasebesini mutlaka yapmalı. Nerede bir başarısızlık varsa mutlaka hesabı sorulmalı. Ancak, AK Parti’deki sorun, teşkilatların veya salt birkaç bakanın değişiminden öte, AK Parti’nin söyleminden, hedef kitlesinden, siyaset tarzından, özellikle ekonomik ve demokratik reformlara kadar değişikliklerin yapılmasına dair duyulan acil ihtiyaçlardır.

****

AK Parti iktidarı giderek güçlenen, güçlendikçe de devletleşen bir hal almaya başladıktan sonra, dostlukları mezara kadar değil de pazara kadar devam eden, ceplerinde 6 partinin rozeti bulunup, iktidara kim gelirse onun rozetini takan “siyasetin bal sineklerinde” müthiş bir artış yaşandı. Gerekirse göze girmek ve bala az da olsa konmak için sadakatin büyüğünü gözler önüne sererler. Sureti haktan görünürler. İktidarda olunduğu ve kovanda beslenecek bal çıktığı sürece bunlar en kral reisçi ve dava adamlarıdır. İktidar düşer, kovanda bal biterse, o zaman takarlar yeni iktidarın rozetini, sararlar yeni bal kovanı sahibinin etrafını dalga dalga. “Zübükzade İbram” tipli bu bal sinekleri çok tehlikelidir, bal bulamayınca iktidarı petekleriyle beraber derhal satarlar.

****

AK Parti, içerisindeki ve etrafındaki kötüleri ve kötülükleri ayıklayarak, iş takipçilerini ve asalakları, ihale ve rant peşinde koşanları, halka tepeden bakan kibir abidelerini, menfaat ve koltuk sevdalılarını tasfiye ederek; kimi teşkilatlarını, belediye başkanlarını, milletvekili ve bürokratlarını yenileyerek, halka daha çok kulak verip hatalarından ders çıkararak ilk günkü aşkla yoluna daha güçlü devam edip 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşacaktır. Çünkü dediğimiz gibi bu toprakların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha çok ihtiyacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da daha yapacak çok işi var. Biz de kalemimiz yazdığı sürece Başkan Erdoğan’ın vizyonuna zarar veren kimi uygulamaları ve şahısları yıkmadan, kırmadan dile getirmeye devam edeceğiz. Vesselam!

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan