Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2491.45
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ekim 2021

Sistem değişikliği: Fantastik hayal

Önce şu kavramları net olarak tanımlayalım.Yoksa ortada kafa karışıklığından başka bir şey olmaz.

“Güçlendirilmiş parlamenter sistem” diye bir şey literatürde yer almaz. Yumuşak kuvvetler ayrılığının adıdır parlamenter sistem. Yani yasama, yürütme ve yargı iş birliği içinde çalışır. Kuvvetlerin sert bir şekilde ayrıldığı sistem ise “başkanlık sistemidir” ve başarı odaklı çalışır.

O hâlde gelin şimdi puzzlenin parçalarını bir koyalım. Ne diyorlar: “Biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçip kuvvetleri ayıracağız.” Peki, hukuken bir temeli var mı? Elbette yok. Sonra diyorlar ki:” Meclisi kuvvetlendireceğiz.” Eee tamam, onu bu sistemde de yaparsınız. Hem sonra diyorlar ki “Ülkeyi tek bir adam yönetmeyecek.” Yahu sizin partinizi birden fazla adam mı yönetiyor? Yoksa eş başkanlık mı var sizde? Bu görüşün temeli var mı? Bu da yok. O zaman ne bunların derdi? Dert şu:

-Tayyip Bey’e karşı olarak bir motivasyon sağladık. Bir de buna sistem muhalifliğini eklersek en azından bir söylemimiz olur.

İŞTE VİZYON BU!!!

İlhan Kesici formülü

Evet, yeniden döndük başa. Abdullah Gül mü, Haşim Kılıç mı? Yok, bunlar olmaz. İmamoğlu mu Yavaş mı? Yok, olmaz. Akşener mi, Kılıçdaroğlu mu? Yok, olmaz. O zaman Gül mü, Kılıç mı, Kesici mi?

En son yazımda dedim ya: “Çevir gazı yanmasın. Konuş babam konuş. “

Fahiş zamlar

Kısmen de olsa biraz indirim söz konusu. Özellikle gıdada. Ama bu yeterli değil. Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararlı söylemleri ile yakın zamanda bu işin biteceğine inanıyorum.

Hayrettin Karaman

Eleştirebilirsiniz. Sizin de fikriniz olabilir. Ancak o, özellikle imam-hatip ve ilahiyat camiasının saygı duyduğu, Türkiye’de de hikmet sahibi birkaç kişiden biri. O zaman ne dediğine kulak vermeli. Lafı başka yerlere çekmenin anlamı yok. Son iki yazısını okuyan herkes Hoca’nın derdini anlar.

Kahve Bahane

Şair-Yazar Recep Garip Hoca, TRT Diyanet’te çok da kaliteli bir programla karşımızda. Konuklarıyla hayat tecrübesi ve yaşam ufku aşılıyor. Fırsat buldukça kaçırmadan izliyorum. Böyle yapımlara hele de şu süreçte çok ihtiyaç var.

Tatlıses’in Dönüşü

Evet, başından o geçti, bu geçti ,şu geçti falan filan. Ama en azından hayata tutunma arzusuyla bir tebriği hak etmiyor mu? Çoktandır canlı performans sergileyemiyordu Tatlıses. Son konseriyle en azından oturduğu yerden de olsa bu klasiği yeniden yaşattı.

Taziye

Milli Görüş’ün duayenlerinden, bugünkü pek çok işin altından izi ve emeği olan Eski Bakanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk Bey’e Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve tüm camiaya sabırlar diliyorum.