Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sosyal medya pazarlamacılığı

Sosyal medya pazarlaması, herhangi bir dijital pazarlamacının araç kutusunda kritik bir unsur olarak nitelendirilmektedir. Gartner'a göre, pazarlamacıların yeni nesil müşterilerle başarılı bir şekilde bağlantı kurmak için "sosyal medya pazarlamasının bir sonraki dalgasına hazırlanmaları" gerekiyor.

Sosyal medya pazarlaması, marka bilinirliğini artırmak ve ürün satmak için Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Snapchat ve diğerleri gibi platformlarda gerçekleştirilir. Sosyal medya pazarlaması, sosyal platformlarda paylaşılmak üzere tasarlanan platforma özgü içerik tarafından yönlendirilir ve bu da dönüşümlerin artmasını sağlar.

Etkili Bir Sosyal Medya Pazarlama Stratejisinin Dört Unsuru

Bir sosyal medya pazarlama stratejisi tanımlamak isteyen pazarlamacılar şu dört unsura bakmalıdır:

Sosyal medya içeriği: Özellikle sosyal platformlar için tasarlanmış pazarlama içeriği ve teminat oluşturma, yani küçük boyutlu, görsel açıdan zengin ve tüketmesi / paylaşması kolay.

Sosyal medya optimizasyonu: Web sitelerini ve blogları optimize etme gibi sosyal gereksinimleri karşılamak için mevcut varlıkları optimize etme…

Sosyal medya izleme : Dönüşüm ve olası satışlar üzerindeki etkisini anlamak için düzenli olarak trafik ve katılım seviyelerini ölçmek.

Sosyal medya yönetimi : Diğer taktiklerin yanı sıra çevrimiçi itibar yönetimi de dahil olmak üzere sosyal medyadaki müşteri faaliyetlerine yanıt vermek.

İzleme ve yönetimin neden sosyal medya pazarlama stratejinizin iki ayrı parçası olduğunu böylelikle daha iyi anlıyoruz.

Sosyal Medya Pazarlama Yolculuğunuzda Nerede Duruyorsunuz?

2019'da sosyal medya, özellikle küçük işletmeler için pazarlamanın olmazsa olmazı durumuna gelmiştir. Markanıza inanılmaz bir erişim sağlayabilir ve yoğun bir yatırım yapmadan çok daha geniş bir kitleyle konuşmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Sosyal uzaklaşma olasılığı ve evde daha fazla zamanla karşı karşıya kalan insanlar, kendilerini bağlı, bilgili ve eğlendirilmiş hissetmelerine yardımcı olmak için çevrimiçi dünyaya giderek daha fazla dönüyorlar. Bu, markalar için fırsat yaratmalıdır. Sonuçta, insanlar sosyal medyada her zamankinden daha fazla zaman geçiriyor. Ne yazık ki, korku ve ekonomik belirsizlik göz önüne alındığında, Mark Zuckerberg'in geçtiğimiz günlerde The New York Times'a söylediği gibi, birçok pazarlamacı aslında Facebook reklam harcamalarını düşürüyor . Sosyal medya verileri, bunun markalar için yüksek fırsat maliyeti ile maliyetli bir hata olabileceğini gösteriyor. Bakalım neden.

Socialbakers, COVID-19'un sosyal medyadaki marka ve kullanıcı davranışı üzerindeki olası etkisini anlamak için kısa süre önce, dünya çapında marka pazarlamacıları tarafından kullanılan küresel sosyal medya pazarlama platformumuzdan alınan verilere dayalı derinlemesine bir analiz tamamladı. Analizin amacı, pazarlamacılara sosyal medya ortamının nasıl değiştiğine ve yarın daha güçlü olabilmek için bugün nasıl pazarlama yapmaları gerektiğine dair temel bilgiler sağlamaktı. Bugün mevcut veriler, işlerin normale dönmeye başlamasıyla Doğu Asya'daki reklam harcamalarının geri sıçradığını gösteriyor ki bu, pandeminin ardından cüzdan dizilerinin sıkılaştığı Kuzey Amerika ve Avrupa gibi bölgeler için cesaret verici bir işaret olmalı.