Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2490.08
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sosyal medyada yenilik rüzgârı!

Ürünleri aşırı yüksek bir indirimle sunan bir çevrimiçi reklam veya çevrimiçi bir web sitesine rastlarsanız, bu, dolandırıcıların paranızı çalmak için kurduğu bir tuzak olabilir. CyberDost- güvenlik ve siber güvenlik farkındalığı sağlayan Twitter hesabı, çevrimiçi alışveriş yapanları bu tür web sitelerine düşmemeleri konusunda uyarıyor.

Efsane Cuma dolandırıcılığına dikkat!

Siber Dost, mikroblog sitesi Twitter'da paylaşılan bir gönderide vatandaşlardan, mallarda saçma bir şekilde yüksek indirimler sunan bu tür web sitelerine karşı dikkat etmelerini istiyor. Ayrıca kullanıcılardan bu web sitelerinde herhangi bir finansal işlemden kaçınmalarını istiyor. Bunun nedeni, bu sahte web sitelerine herhangi bir kişisel veya banka bilgisinin girilmesinin kimlik hırsızlığına veya para kaybına neden olabilmesidir.

Yılbaşı sezonunda siber güvende olun: E-ticaret web sitelerine ve yüksek indirimli fiyatlarla ürün satan reklamlara dikkat edin. Web sitesi şüpheli görünüyorsa, herhangi bir işlemden kaçının.

Bu ayın başlarında, siber güvenlik kolu, sosyal medya kullanıcıları için hesaplarını güvence altına almalarına ve çevrimiçi dolandırıcılıklardan kaçınmalarına yardımcı olabilecek dört ipucu paylaştı. Vatandaşlardan güvenlik, görünürlük ve mahremiyet gibi sosyal medya hesap ayarlarını periyodik olarak kontrol etmelerini istedi. Sosyal medyada bir arkadaşlık talebini kabul etmeden önce kimlik bilgilerini doğrulamak gerekir. Ayrıca, kişisel resimler / etkinlikler kötüye kullanılabilecekleri için 'kamuya açık' olarak yayınlanırken dikkatli olunmalıdır. Son olarak, bir kullanıcı sosyal medya hesabına erişmek için iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmalıdır

Facebook ve Instagram’a yenilikler geldi!

Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcıları için bir dizi yeni mesajlaşma özelliği sunmaya başladı. Bunlara kaybolma modu, selfie çıkartmaları, özel emoji reaksiyonları, animasyonlu mesaj efektleri, mesaj kontrolleri, sohbet temaları ve daha fazlası dahildir. Sosyal medya şirketi ayrıca, kullanıcıların görüntülü sohbet üzerinden gerçek zamanlı olarak IGTV, Reels, TV şovları, filmler ve trend videoları izlemelerine olanak tanıyan Birlikte İzle özelliğini de tanıttı.

Kullanıcılar, sağ alttaki medya düğmesine dokunabilir ve özelliği kullanmak için Instagram görüntülü sohbette TV ve Filmler'i seçebilir. Sunulan ikinci özellik, kullanıcıların sohbetleri kişiselleştirmelerine olanak tanıyan temalardır. Öte yandan, kaybolma modu, bir sohbet dizisinden ayrıldıktan sonra görülen mesajların kaybolmasını sağlayan isteğe bağlı bir özelliktir.

Twitter’a hikaye özelliği geliyor!

Twitter, bu yıl Mart ayında Instagram Hikayeleri'nin Twitter Fleets adlı versiyonunu tanıttı. Bu yılın başlarında şirket, kullanıcıların 24 saat sonra kaybolacak içeriği yayınlamasına olanak tanıyan Fleets adlı yeni özelliğini test ettiğini duyurdu. Aylarca süren testlerden sonra, şirket nihayet Fleets özelliğini küresel olarak kullanıma sunmaya başladı. Son zamanlarda Twitter, sesli tweet özelliğinin genişletildiğini duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların bir tweet'e eklenebilecek bir ses parçası kaydetmesine olanak tanır. Sesli tweetleri alacak kullanıcılar artık tweet oluşturma kutusunda yeni bir seçenek görecekler. Kullanıcıların sesli tweet düğmesine dokunmaları ve bir tweet kaydetmeye başlamaları yeterlidir. Bir kullanıcı sesli tweet'i her paylaştığında, kullanıcının profil resmiyle birlikte görünecek ve diğer kullanıcıların tweet'i dinlemek için oynat düğmesine tıklamaları yeterli olacaktır.