Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2430.88
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Temmuz 2019

Sümsük kuşu

Sümsük deyince aklınıza ne gelir ? Aptal, başıboş, amaçsız orada burada gezen, pısırık, elinden bir iş gelmeyen ne kadar yetersizlik çağrıştıran ifade varsa zavallı bir şey gelir, değil mi ?

Meğerse, bu kadarla da kalmıyormuş. Bir de bu isimde kuş varmış. Hem de ayakları mavi, Pasifik Okyanusu’nun Doğusunda Kaliforniya’dan Galapagos Adalarını ve Peru’ya kadar olan bölgede kıyılarda ve adalarda yaşarmış. Mavi ayaklı sümsük erkeği dişisinin ilgisini çekmek için ayaklarını kullanır. Ayakları ne kadar mavi ise dişisinin ilgisini o kadar çok çeker. Bunlar tek eşli kuşlardır. Binlercesinin içinde eşinin sesini tanırmış bu bizim sümsük..

Erkek ve dişi birlikte kuluçkaya yatar, mavi ayaklarının damarları kabararak yumurtaları daha iyi muhafaza edermiş.. Kaybolan bir yumurta olduğunda dişi sümsük yerine yenisini yumurtlarmış.

Havadan Denize dalarak ve su altında yüzerek avlarını avlarlar. Suya dalışlarında yüksek basıncı önlemek için Cenab-ı Allah bunların yüzlerinde deri altında hava kesecikleri dizayn etmiş..

Şimdi denilebilir ki nereden çıktı bu Sümsük kuşları ? Ne bileyim ? Her yazımızda muhalefeti eleştirecek değiliz Ya, biraz da hayvanlar alemindeki Sümsükleri yazalım dedik.. Bari bu zavallıcıkların kimseye zararı yok.. Ayrıca son bir not bu şirin yaratıklar eşlerine çok sadık, tek eşli kuşlarmış ve LGBT ile bir ilgileri yokmuş. ALLAH’A EMANET OLUNUZ...