Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2324.06
BIST 100
9073.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Aralık 2020

Tank paletin altında kalanlar


Bundan 20 yıl önceydi. Sakarya Arifiye’de bulunan tank paleti fabrikasında -dikkatinizi özellikle buraya çekmek istiyorum- her yıl yüzlerce tank üretiliyordu.

Üretilen bu tankların bir kısmı sınırlarımızda güvenliğimizi sağlarken, bir kısmı da savunma sanayi ihracatını artıran bir kalem olarak yurt dışına satılıyordu.

Savunma sanayimizin yüzde yetmişine yakınının yerli olduğu günlerdi. Sihaları, ihaları falan söylemeye gerek yok, o günün teknolojisinin elverdiği ölçüde göklerde uçuşuyorlardı zaten.

İşte bu parlak günler Ak parti’nin iktidara gelmesiyle son buldu. Her yıl yüzlerce tank üretilen, CHP’lilerin namusu olan fabrika Katar’lıların yönetiminde yer aldığı BMC firmasına 25 yıllığına kiralanmış ve üretim durmuştu.

Sınır ötesi harekatlarda kullandığımız obüsler artık burada üretilmeyip Almanya’dan alınırken, canları sıkıldığında vermeyiz diyerek de atar yapıyorlardı. Bu durum Chp’li vekillerin adeta içini parçalıyordu.

Savunma sanayisinde yerlilik oranımız Ak partinin 18 yıllık iktidarı döneminde yüzde yetmişlerden, onyedilere kadar gerilemişti.

O günün zor şartlarında göklerde sınırlarımızı koruyan yerli sihalardan eser yok şimdi. İsrail’in sihalarını kullanmak zorundayız artık. Onlar da görüntüleri kontrol ettikten sonra ister verir, ister vermez. Güneydoğu’da askerlerimizin güvenliğini elini gavuruna teslim ettiler.


Peki bunlar yaşanırken CHP’li milletvekillerinin eli armut mu topluyordu dersiniz ? Tabi ki hayır...

Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır diyen vekiller amansız bir mücadele başlatmışlardı. Yerli savunmada yüzdeler bu kadar düşmüşken, garip gurebanın parası yurt dışından alınan silah ve mühimmatlara yatırılırken CHP’li vekillerin boğazından lokma geçer mi sandınız ?

Yıllarca hazır palet yapıyorken ‘’neden tankı da yapmıyoruz’’ diyerek aşkıyla başlanan üretimin durması dertlerine dert katmıştı.

Bir kanaldan diğerine koşuyorlar, tank paleti fabrikası namusumuz ve biz de namuslu vekiller olarak buraya sahip çıkacağız diyorlardı .

Halk partisinin bu yerli ve milli muhalefet anlayışı, adından da anlaşılacağı üzere halkın her kesiminden olumlu destek görüyordu haliyle.

Ak Parti’ye oy verenler bile elimiz kırılsaydı da bu namuslu Chp milletvekilleri dururken, savunma sanayimizin yerlilik oranını yerlere düşüren Akparti’ye oy vermeseydim diyorlardı.

Bir de Ak Parti teşkilatlarında ardısıra çıkan taciz ve tecavüz olayları artık halkı bıktırmıştı. Başka bir vakıf veya dernekte yaşanmış bir olay ağızlara sakız olup fail en ağır şekilde cazalandırılırken, kendi teşkilatlarında nerdeyse her hafta bir yenisi çıkan olayların üstünü örtme çabaları artık mide bulandırıcı bir hal almıştı.

Kısacası artık bu ilkesiz siyaset anlayışı can sıkmanın ötesine geçip bir milli güvenlik sorunu halini almaya başlamıştı.

Şimdi derin bir nefes alın ve rahatlayın...
Gerçeklerin yukarıda yazdıklarımın tam tersi olduğunu hepimiz biliyoruz.

Chp’nin yaptığı muhalefete bakarak, yaşanılanların bir an olsun yukarıda yazdıklarım gibi olması gerektiğini zannediyor insan...

Zira bir ülkenin belki de bağımsızlığında en büyük aşamalardan biri olan savunma sanayinde yerlileşme oranını nerdeyse üç kat artıran bir hükümete bu kadar düşmanlığın ne yazık ki bir tarifi yok.

Eğer Ak parti yukarıda yazdıklarımın tam tersini gerçekleştirmiş bir partiyse, o zaman CHP için de yukarıda yazdığım sıfatların tam tersini düşünebilirsiniz…

Libya’da, Suriye’de ve son olarak Azerbaycan’da savunma teknolojisinde nasıl bir atak yaptığımızı görmeyerek, yıllarca tek bir tank üretimi yapılmamış fabrika üzerinden kıyametleri koparıp, son dönemde destanlar yazan ordumuza satılmış demek için bu ülkenin değerlerine düşman olmak gerekir.

Son dönem duyduğum ve durumu özetleyen bir söz ile yazıma son vermiş olayım...

Askere düşmanlık, düşmana askerliktir…

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan