Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Kasım 2021

​Tarihi dizilerdeki kadın karakterlerin aşırı makyajları

EKRANLARDAKİ tarihi dizileri severek izliyoruz. Her hafta yeni bölümlerini merakla bekliyoruz. Özellikle Kuruluş Osman, Alparslan Büyük Selçuklu, Kıbrıs Zafere Doğru gibi dizilerde dikkat çeken bir hususu gündeme getirmek istiyorum.

Bu dizilerde rol alan kadın oyuncuların aşırı makyajları, tarihin gerçekleriyle örtüşmüyor. Kaşlarına, yüzlerine ve dudaklarına yapılan makyajlar, dizide işlenen tarihi dönemlere asla ve asla uygun değil...

Düşünebiliyor musunuz! Osman Bey’in hanımı, cenke giderken saatlerce makyaj yaptıktan sonra mı kılıç kuşanıyor! Büyük Selçuklu’da, Sultan’ın yanında devlet büyükleriyle meşveret toplantısına katılan Hatunlar, bu buluşma öncesi saatlerce ayna karşısında makyaj mı yapıyor! Bu mümkün değil. Hem, o dönemlerde böylesine bir aşırı makyaj yapma var mıydı ki! Yönetmenlerin bu konuya dikkat etmeleri gerekir bence..

Kadın Programları...

Çeşitli televizyonlarda yayınlanan kadın programlarının akıbeti ne olacak merak ediyorum. İnsanlar, kendi suçlarını bu kadar deşifre etmeye çok meraklılar! İşledikleri rezillikleri, tüm Türkiye’ye duyurmak zorundalar mı? Bu kişilere yüklü bir para mı veriliyor inanın merak ediyorum. Bir kadın nasıl olur da, kocasını aldattığını milyonların gözünün içine baka baka söyleyebilir! Bu kadın nasıl sokakta rahat rahat dolaşabilir! Veya bir erkek, nasıl olur da eşinden şüphe duyduğunu, eşinin falan filan kişilerle buluştuğunu, tüm bunlara rağmen eşini yine de sevdiğini beraber olmak istediğini söyler. Hatta öyle manzaralar oluyor ki, kadın ısrarla kocasından boşanmak istediğini söylüyor ama erkek, ekranda dizlerinin üstüne çökerek yalvarıyor geri dönmesi için... Bu nasıl bir zihniyettir. Bu manzaraları, milyonlar izlemek zorunda mı? RTÜK, bu tür programlara bir çeki düzen vermeyecek mi? Ahlaksız ilişkiler yaşayan insanların yaptıklarını bu millet öğrenmek zorunda mı?

Kayıplar bulunsun?

Bu tür programların faydası yok mu? Elbette var... Kayıp genç kızlar, küçük çocuklar bulunuyor, kötü yollara düşmesi engelleniyor. Veya, yıllardır birbirini görmeyen anne ve çocukları buluşturuluyor, kardeşler kavuşturuluyor. Bunlara sözümüz yok. Benim itirazım, hem dinimizle hem de ahlâkî anlayışımızla asla uyuşmayan davranışların TV ekranlarında boy göstermesidir. Artık buna dur denilmelidir.