Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2324.82
BIST 100
9138.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Temmuz 2021

​Terörün ve yangının kaynağı

Rize’de yaşadığımız sel baskınlarından sonra iklimdeki değişiklik Ege ve Akdeniz’i vurdu. Manavgat’ta dört noktada aynı anda başladı orman yangını. 27 mahalleyi etkiledi, 15 mahalleyi kül etti. Sonrasında kıyılarımızdaki ormanlarda 63 noktada birden yangın çıktı. Yangınların çoğu söndürüldü. Ancak akıllarda bu yangınları kimin çıkardığı sorusu kaldı.

Aşırı sıcaklarda yanan sadece ülkemizin ormanları değildi. Dünyanın dört bir yanında ormanlara alev düşmüştü. Halen yüzlerce noktada yangınlar devam ediyor. Yangınlarda iklim değişikliği ve aşırı sıcakların etkisini herkes kabul ediyor. Ancak Türkiye’nin terörle mücadele eden bir ülke olduğu dikkate alındığında akıllara PKK geliyor. Geçmişte de ormanlarımızı yakmış, bunu da açıkça üstlenmişti PKK; şimdi de yaktı.

Yangınların tamamı terörden kaynaklanmıyor şüphesiz. Aşırı sıcaklarda her şey bir kıvılcıma bakıyor. Ancak çoğunun kasıtlı olarak çıkarıldığı herkesin ortak tahmini... PKK’nın tek bir hedefi var, o da Türkiye’ye zarar vermek. Türk Ordusu, bunu bildiği için önceki gece Metina’dan Kandil’e PKK’nın kullandığı 40’a yakın hedef vurdu.

İklim krizi, küresel ısınma ve dışarıya adım atmamızı engelleyen aşırı sıcaklar sonucu çıkan yangınlar yüreğimizi yakıyor, ormanı ve içindeki canlıları yok ediyor. Tedbir olarak da, en azından teröre dayalı yangınları ve kazaları önlemek için Ağustos ayı boyunca ormanlara girişlerin yasaklanması oldu.

***

Son günlerde hem PKK, hem FETÖ mensubu üst düzey isimler yakalanıp Türkiye’ye getiriliyor. Getirilemeyenlerin de yerleri belirlenip birer ikişer nokta operasyonları ile yok ediliyor. Buna en çok batılı ülkeler üzülüyor şüphesiz… Yarım asırdır besleyip büyüttükleri, Türkiye’nin nefes almaması için başına bela ettikleri azılı teröristlerin kökü kurutuluyor.

Hasan Sabbah, batılı istihkâm uzmanlarının Suriye’nin kuzeyinde yer altına yaptığı tünelleri görseydi herhalde şaşıp kalırdı. Alamut Kalesi’nden daha muhkem tüneller Türk Ordusu’nun gücü ve iradesi karşısında eriyip gidiyor. Türk SİHA’larının ısıya duyarlı bombalarla adeta inlerinde bulup yok ettiği teröristler sadece PKK’nın sonunu getirmiyor, ABD ve Avrupa ülkelerin onca yatırımını, parasını, emeğini, eğitimlerini de boşa çıkarıyor.

Kuzey Irak temizlenirken, yakında Kuzey Suriye’deki ABD’liler de boşa kürek çektiklerini fark ederek çekip gideceklerdir. Tıpkı Kore’de, Vietnam’da, Afganistan’da olduğu gibi… DEAŞ’ı bahane ederek Suriye’nin kuzeyini işgal altında tutan ABD’liler buraların Arap, Kürt ve Türkmen kökenli Müslümanlara ait olduğunu kabullenmek zorunda kalacak; Türkiye’de misafir ettiğimiz göçmenler de buralara yerleştirilecektir.

***

HDP Şırnak milletvekili Nuran Emir’in dayısı olan KCD Mahmur sorumlusu Hasan Adır (Kod adı Hasan Salih Cizre) geçtiğimiz günlerde nokta operasyonu ile Mahmur’da bertaraf edildi. PKK’nın Süleymaniye sorumlusuydu. 2010’dan sonra PKK Almanya sorumlusu olarak çalışmış, Almanları haraca bağlamış, Almanya’daki Kürt çocuklarını PKK’ya katılmaya zorlamıştı, kırmızı bültenle aranıyordu.

Suriyeli Sofi Nurettin, Doktor Hüseyin kod adlı Selman Bozkır ve diğerleri… PKK’nın üst düzey kadrosu gün be gün azaltılıyor. Bu da örgüte olan ilgi ve katılımı ortadan kaldırıyor. Burada önümüze çıkan yeni durum, beyinleri yıkanmış Kürt kökenli terör ruhlu insanların nasıl rehabilite edilip normale döndürülecekleri. İzmir HDP İl Merkezi’ni basan katilin provokasyon amacıyla öldürdüğü Deniz Poyraz’ın babasının sözleri bu açıdan işin vahametini özetlemeye yetiyor:

“Biz, dağlarda direnen aslanlara borçluyuz. Şu anda düşmanın tank ve toplarının önünde direniyorlar. Deniz, benim denizim değil, Kürdistan’ın denizidir.”

Türkiye’de katile sahip çıkan kimse olmadı. Ama Deniz Poyraz’ın babası, Türkiye’ye karşı duyduğu kini açığa vurdu. Bu da HDP ile PKK’nın aynı şey olduğunun en açık göstergesi. Muhtemelen PKK/HDP’lilerin çıkardıkları bu son orman yangınları olacak. PKK’yı temizlerken geride bıraktığı husumetleri ve kirli zihinleri nasıl tedavi edeceğimizi de düşünmemiz gerekiyor.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan