Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TikTok Pakistan'da da yasaklandı!

Pakistan, kısa video paylaşım platformu TikTok'u yasaklayan ülkelerin arasına katıldı. Buna göre, ülkenin telekom düzenleme kuruluşu PTA (Pakistan Telekomünikasyon Kurumu) 9 Ekim Cuma günü ülke genelinde uygulamayı engelledi. Nedeni, platformdaki birtakım içeriklerin etkisiz hale getirilmemesidir.

TikTok'un Pakistan'da 20 milyon aktif kullanıcısı olduğu bildirildi. Ayrıca Sensor Tower'a göre son 12 ayda ülkede en çok indirilen üçüncü uygulama TikTok oldu. Yetkililerin, platformdaki müstehcen içerikten kurtulmak için etkili bir mekanizma talep ettiği bildirildi. Ancak görünüşe göre TikTok yetkilileri tatmin edecek kadar önlem alamadı.

Yetkililerin TikTok'taki içeriğin bayağılığıyla ilgili olarak toplumun çeşitli kesimlerinden şikâyetler aldıkları bildirildi. Pakistan Başbakanı İmran Han'ın konuyu PTA'ya yönlendirmesi süreci hızlandırdı. Buna tepki gösteren TikTok, her ülkede yasanın geçerli olacağını ve işleri yoluna koymak için PTA ile iletişim halinde olduğunu bildirdi. PTA da yasağı incelemeye hazır olduğunu söylüyor. Kısacası TikTok, yasadışı içeriği denetlemek için tatmin edici bir mekanizma ortaya koyarsa sorun çözülebilecek ve yasak kaldırılabilecek. Ayrıca Pakistan, sadece TikTok'u değil, Tinder ve Grindr dahil olmak üzere diğer beş tanışma uygulamasını da engelledi.

TikTok Amerika’da merkez kuracak mı?

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, CNBC'ye verdiği röportajda TikTok'un ABD'de küresel bir merkez kurmayı taahhüt ettiğini söyledi.

Raporda, konuya aşina olan kişilerin gerekçe gösterilerek, yeni kuruluşun Pekin merkezli ByteDance'tan bağımsız olarak faaliyet göstereceği ve yönetileceği belirtildi. Kaynaklar, Oracle'ın TikTok'un verilerini ABD ve muhtemelen diğer ülkelerde de işleyeceğini ekledi.

ByteDance, yeni Amerikan kuruluşunun çoğunluk hissedarı olacak. Oracle ayrıca bir bütün olarak TikTok'ta hisseye sahip olacak.

Perakende devi Walmart'ı da içerebilecek diğer ABD merkezli yatırımcılar, yeni ABD merkezli şirkette de azınlık hisselerine sahip olacaklar. Kaynaklar, TikTok Global'in mülkiyetiyle ilgili kesin detayların yine de değişebileceğini söyledi.

Gelişme, Oracle'ın TikTok'un ABD operasyonları için ihaleyi kazanmasının ve bu süreçte teknoloji devi Microsoft'u yenmesinin ardından meydana geldi. ByteDance, Oracle'ın "teknoloji ortağı" olacağını söyledi, ancak iki şirketin ortaklığı hakkında daha fazla bilgi açıklamadı.

Twitter çöktü hayat durdu!

Twitter Inc, geçtiğimiz perşembe günü, New York'tan Sidney'e kadar sosyal ağ kullanıcılarını etkileyen yaklaşık bir buçuk saat süren dünya çapında belirgin bir kesinti yaşadı. Bazı hizmetler geri yüklendi ve tweetler New York saatiyle akşam 7 civarında tekrar görünmeye başladı.

Şirket daha önce bir güvenlik ihlali veya hacklenme kanıtı görmediğini, ancak sorunların dahili nedenlerini araştırdığını söyledi. San Francisco merkezli Twitter, durum web sitesinde, farklı yazılım sistemlerinin birbiriyle etkileşime girmesine izin veren teknoloji olan API'lerinde bir düzensizlik aradığını söylemişti.

Kesintileri takip eden Downdetector.com, saat 17:15'ten itibaren sosyal medya platformuyla ilgili sorunlar hakkında en az 50 bin bildirim aldı. Sitedeki Twitter raporlarının sayısı 19:03'te 6 binin altına düştü.