Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Aralık 2020

Türkiye ekseni

10 Aralık 2020’de Azerbaycan, Karabağ’ın 10 Kasım 2020’de Ermeni işgalinden kurtuluşunu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Mehmetçiğin de onur konuğu olarak katıldığı törenlerle kutladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan bir kez daha şiir okuyarak din ve millet düşmanlarının dengesini sarstı. İçte ve dışta ekşimiş ebleh suratlar, sası emellerini salyalı ağızlarında yine köpürttüler, bilinçaltları zuhur etti.

Erdoğan: “Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır" diyerek Aras şiirini okudu:

“Aras’ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan : “Güzelliğine kurban olduğumuz Laçin artık özgürdür. Laçin gibi, Şuşa gibi Fuzuli, Cebrail, Zengilan Kubatlı, Ağdam ve Kelbecer de artık özgürdür. Bugün büyük mücahid Ahmet Cevat Bey'in ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Nuri Paşa'nın, Enver Paşa'nın Kafkas İslam Ordusunun yiğit neferlerinin ruhunun şâd olduğu gündür. Bugün Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov'un ruhunun şâd olduğu gündür.' sözleri üzerine Ermeni, Esed ve terör yandaşları saldırıya geçtiler.

Ermenilere silah ve mühimmat gönderen, teröristlerin Ermenistan’a geçişlerine göz yuman İran’ın bu şiirden rahatsız olması hem nankörlük hem de suç bastırma telaşıdır.

İran’ın PKK ve Esed’le iş birliği herkesin malumudur. Bugün Suriye’de, Yemen’de yüz binlerce insan katledilmişse Suriye’nin, Yemen’in yarısı mülteci durumundaysa bunda İran’ın da parmağı vardır.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, törende yaptığı konuşmada; Türkiye’nin destekleriyle zafere ulaştıklarını, İHA ve SİHA’ların bu zaferde paylarının büyük olduğunu, Ermenistan’ın 30 yıldır tahkim ettiği hatların 44 günde imha edilmesinde Türkiye’den alınan silahların çok etkili olduğunu, Türkiye’nin daima mazlumların yanında durduğunu, adaleti savunduğunu söyleyerek Türkiye düşmanlarının suratlarına gerçekleri çarpıyordu.

Dünya Beş’ten Büyüktür.” ifadesi, Çağdaş Nemrutların suratlarında patlamaya devam edecek.

Karabağ Zaferi, Emperyalist planları kökünden yıkmıştır. Bu zaferle yeni bir eksen oluşmuştur. Bu eksen Türkiye eksenidir.

Mehmetçiğin, Rusya ile birlikte Karabağ’da ateşkesi gözetleyen konumda olması, Kafkasya’nın güvenlik ve istikrarına büyük katkı sağlayacaktır.

Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının en kısa zamanda Şuşa’yı birlikte ziyaret edecek olmaları bölgenin çok kısa bir süre sonra kalkınma ve imar planına alınacağının da bir göstergesidir.

Türkiye, burada da yolların yapılmasında, tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerin uygulanmasında yardımlarını esirgemeyecektir.

Nahçivan’dan Azerbaycan’a açılacak koridor / karayoluyla Hazar’ın doğusunda Türkmenistan, Kazakistan Özbekistan ve Kırgızistan’la siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler daha da artacaktır.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly:

"Gelin bunu ekonomik ve sanayi anlamında Kazakistan'da, Orta Asya'da yapalım. Kazakistan her türlü sanayi üretimi için ucuz ham maddenin kaynağıdır. Kazakistan dünyada petrol rezervlerinde 9'uncu, altında ikinci, uranyumda birinci, kromda üçüncüdür. Bunların hepsini fırsata çevirerek güçlü Türkiye sanayisinin bir altyapısı haline getirebiliriz. Kazakistan-Orta Asya üzerinden 1,5 milyarlık Çin pazarına çıkabiliriz. Bunu Kazakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik güveni temelinde sağlayabiliriz. Kazakistan'ı Türk sanayicilerinin bir üssü olarak seçin." diyerek 11 Aralık’ta bu çağrıyı yaptı.

Batı’nın insan hakları masalı bitti.

Karabağ’da yenilen sadece Ermeni katiller değil, aynı zamanda onların kuklacılarıdır.

Türkiye, Afrika’dan Kafkaslar’a, Batı’dan Doğu’ya savunma hattı oluşturmuştur.

Suriye’de terör koridoruna, Libya’da darbeci, katliamcı Halife Hafter’in dikta planlarına da müsaade etmemiştir.

Mavi Vatan’daki mücadele bu hattın sadece bir koludur.

Emperyalizme en ciddi itiraz Türkiye’den yükselmektedir.

Kafkasya ve Libya, Anadolu’nun, Asya’nın da ilk savunma hattıdır.