Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2508.56
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ağustos 2022

Türkiye'nin büyüklüğü

Yaşananlara, dünyada olan bitenlere baktıkça; Türkiye’de yaşamaktan, Türk milletinin bir ferdi olmaktan gerçekten iftihar ediyorum.

Neymiş falanca lider veya devlet bizi aldatmış. Ona güvenmişiz, zor anlarında bağrımıza basmışız ancak eline fırsat geçince bizi arkadan vurmaya kalkmış. İkiyüzlü olduğunu bilmemiz gerekirmiş. Ama Türkiye’nin hep ilkeli ve her zaman dürüst olduğu konusunda ise sorun yok, kimsenin de böyle bir iddiası da yok.

Neymiş Beşar Esad Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Türkiye’den o kadar yakınlık ve dostluk gördüğü halde düşman olmuş, altımızı oymaya kalkmış. Ama ülkemizin Suriye hakkında da hep güvenilir hareket ettiği, bu konuda yanlış davranışlar içine girmediği, onu hep zalimliklerine karşı uyardığı açık. Yani ülkemiz üzerine düşen görevi yapmış.

Neymiş ülkemize haince tuzaklar kuran FETÖ yıllarca görmezlikten gelinmiş. Sonra da darbeye kalkarak yüzlerce insanımız şehit etmişler. Bunlara güvenmek hataymış. Ancak aldatıldıysak da aldatmadığımız bir gerçek.

Neymiş ABD ülkemizin düşmanları olan FETÖ’ye ve PKK’ya yardım ediyormuş. Ama biz dostluktan hiçbir zaman sapmadığımız, inanılır ve sağlam müttefik olduğumuz halde çifte hatta daha kötü standart uygulayarak bizi zor duruma düşürmeye çalışıyormuş.

Daha hangisini sayayım? Düşmanlıklara, kalleşliklere rağmen Türkiye hep güvenilir ülke olmaya devam ediyor. Başımız her zamankinden dik, alnımız ak ve gönlümüz rahat. Çünkü devletimiz verdiği sözü her zaman tutuyor, arkadan vurmuyor ve itimat telkin ediyor. Hele haksızlık ve zalimliğin kesinlikle karşında yer alıyor.

Aynı zamanda Türkiye aç ve muhtaç olan insanların her zaman yardımına koşuyor. Somali’de, Pakistan’da, Suriye’de, Irak’ta, Arakan ’da ve dünyanın başka yerlerinde ülkemizden oraya giden dost elleri görebilirsiniz. Yardımseverlikte rekor açık arayla ülkemizindir.

Yeri yurdu olmayan insanların sığınağı da Türkiye’dir. Milyonlarca muhaciri ağırlamakta, onlarla ekmeğini paylaşmaktadır. Bu sebeplerden dolayı da ülkemle iftihar ediyorum.

Ülkemiz dostlara güven, zalimlere korku veriyor. Diğer İslam halklarına ve gelişmekte olan devletlere dengeli, örnek ve tutarlı tutumuyla öncülük yapıyor. Kesinlikle zikzak çizmiyor.

Tarihte de böyle oldu. Osmanlı ve Selçuklu başta olmak üzere atalarımız gittikleri yerlere barış ve kardeşlik götürdüler. Kimsenin yaşantısına, inancına, ibadetine, tapınağına müdahale etmediler. Seyahat ettiğim Fas’ta, Tunus’ta, Filistin’de, Balkanlarda bunu yaşlılardan gözyaşları dökerek dinledim. Geçmişimizde zulüm, katliam, haksızlık yok çok şükür.

Ancak şimdi görüyoruz ki Türkiye’nin bu ilkeli duruşu, dengeli ve huzur veren tavrı bazılarını rahatsız ediyor. Memleketimize her yoldan ve her yönden hile ve tuzaklar hazırlıyorlar. Onu da geçtik, artık açıkça saldırıyorlar. Birini savuşturuyoruz, bir diğerini devreye sokuyorlar.

Şu anlarda oldukça zor durumdan geçiyoruz. Abluka altındayız. Sınırımızdaki ve içimizdeki teröristlere destek olunarak sıkıştırılmak isteniyoruz. FETÖ, PKK, DEAŞ ve benzerleri üzerinden bizi bitirmek istiyorlar.

Ortalık çok karışık. Dört bir yandan ve içten hainlerin batırmak istediği gemideyiz. Kaptanımız ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gecesini gündüzüne katarak ustalıkla Türkiye gemisini selâmete çıkarmaya çalışmaktadır. Onun yanında olmalıyız ve ona elimizden geldiğince destek vermeliyiz.