Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2498.22
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ekim 2021

Türkiye'nin nabzını tutmak

Bu yıl 22. Düzenlenen Su Çıktı Şiir Akşamları ve İvrindi Birinci Kitap ve Kültür Fuarı’na davet olunca memleketin yolunu tuttuk geçen hafta. Bu sefer yanımda yol arkadaşlarım vardı.

Her memleket yolculuğumuzda yol güzergâhındaki dostlarımıza müsaitler ise uğramaya çalışırım. Özellikle Bursa’ya uğramadan gelip geçmem. Hem siyaset dünyası hem iş dünyası hem de dost-arkadaş çevresi ile buluşmalar ayrı bir değer katar yolculuğuma.

Yola çıktığımızda Bursa’dan sevgili arkadaşım dostum ve okuldaşım İbrahim Çoban aradı. Ankara’da olup olmadığımı sordu. Ankara’ya geliyorlarmış. Bir program için. Bende Bursa’ya doğru yolda olduğumu söyledim. Genelde İbrahim’le Bursa’da buluşur sohbet ve muhabbetimizi yapar öyle yolumuza devam ederiz. İbrahim Ankara biz ise Bursa yolunda olunca buluşma imkânımız olmadı. İbrahim Çoban ile dostluğumuz 35 seneyi geçti. Sadece okuldaş değil aynı zamanda meslektaşız. Gazeteciliğin tozlu yollarını İzmir’de aynı yıllarda solumaya başladık.

Bizim yolumuz Ankara’ya o ise İzmir’de biraz daha oyalandıktan sonra Bursa’ya düştü. O şimdi Bursa’nın nabzını en iyi tutanlardan. Sadece Bursa’nın nabzı ile kalmıyor Türkiye’nin nabzının atışını da İbrahim’den kontrol ederim. Bugünlerde www.detayhaberler.com haber sitesinde Bursa özelinin nabzını ondan iyi tutan yok.

Su Çıktı Şiir Akşamları programına çağrılan diğer dostum Fatih Atik ile çıktığımız yolda ortak dostumuz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a uğrayarak mola verdik. Dündar, Belediye ile Kent Meydanı AVM arasına gerçekten Bursa’ya bir değer katacak olan önemli bir proje ile uğraşıyor. Dündar’a uğradığımızda bu projeyi yerinde anlattı bize. Bu proje büyük umutlar ile yapılıp hayal kırıklığı ile sonuçlanan Kent Meydanı AVM’nin ucube halini de bir nebze olsa telafi edecek. Altında 2 bin araçlık otopark, nikâh ve konferans salonu üstü ise Bursa’ya yakışan bir meydan olacak. Bu meydan anayolun üzerinden Merinos Park ile yaya olarak bağlanarak. Tamamlandığında muhteşem olacağa benziyor.

Dündar projeyi sadece bize değil AK Parti’nin kuruluşunda yer alan ve periyodik olarak bir araya gelen heyete de anlattı. Gerçekten kaliteli ve samimi bir grup. Ankara’dan geldiğimiz duyulunca konu siyasete döndü bir kısmı ile. Gerçektende bu tür spontane sohbetlerle Türkiye’nin nabzını tutuyorum.

Ankara’da duyduğumuz veya izlemeye çalıştığımız kulislerin teyitlerini taşradan daha rahat alabiliyorsunuz. Son 15-20 gündür Ankara’da yaşanan görüşme trafiğinin teyitlerini de bu yolculuğumuzda aldım.

Bugünlerde 2023 seçimlerine yönelik müthiş bir hareketlilik yaşanıyor. Kulislere dahi yansımayan görüşmeler ve hareketlilikler var. Bu hareketlilik ve mekik diplomasisini doğru takip edip teyit edecekseniz taşraya mutlaka kulak vermeniz gerekiyor.

Not düşeyim Balıkesir Çamlık’da çok harika bir kütüphane açılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin açmaya hazırlandığı Kütüphane dünyada belki de bir ilk olacak. Çünkü kütüphane bildiğimiz klasik dizilime sahip olmayacak. Eser ve belgeler Toprak, Su, Hava, Ateş ve İrfan bölümleri ile tasnif edilmiş. Dünya’da ilk defa yapılan bir çalışma ile 1001 Gece Masallarının her dilde basılmış eserlerini özel bir odada bulma imkânına sahipsiniz. Ama her şeyden önce Kütüphane sizlere bütün Balıkesir’in ayaklarınızın altında kalacak şekilde bir manzara eşliğinde çalışma imkânı sunuyor.

Ahmet Kod Kütüphanesi adını taşıyor. Şair, yazar ve gazeteci Ahmet Kod’un 105 Bin kitap, gazete ve belgesi ile oluşmuş. Böyle bir eseri Balıkesir’e kazandıran Ahmet Kod’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kütüphane’yi şair ve yazarlar heyeti ile onun mihmandarlığında gezmek güzeldi.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun….