Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2410.99
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Aralık 2021

TÜSİAD muhalefeti

Patronlar kulübü TÜSİAD 1979 yılında Ecevit hükümetini deviren “Gerçekçi Çıkış Yolu” konulu ilanlar, 28 Şubat'a verdiği desteğin ardından şimdi de erken seçim diye tepinerek toplumda istikrar ve güven ortamını bozbaya yönelik hareketler yapan Kılıçdaroğlu ile gizli ittifakını bir kez daha güncelledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, dolar operasyonundan önce Kılıçdaroğlu, daha sonra Meral Akşenerle görüştü. Operasyonun belirli bir aşamaya geldiğini gören Kılıçdaroğlu TÜSİAD Başkanı'nı aramasının ardından malum açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun FETÖ'nün hamisi Hery Barkey ile sürekli görüştüğünü söylediği CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, attığı twitte,Bugün Başkan Kılıçdaroğlu'na Henri Barkey ve Michael Rubin gibi insanlarla neden tanıştığım soruldu. Cevabı, 'CHP ABD Temsilcisi olarak ABD'deki gelişmeler hakkında doğru ve birinci ağızdan bilgi almak için uzmanlarla görüşmek Yurter Özcan'ın işidir' oldu.

Fransa Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) Cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse, ne ABD'ye bağımlı ne Türkiye tarafından rehin alınmış ne de Avrupa'da ikinci bir role sahip ülke olmamak için seçmenlerden oy istedi.

Fransız siyasetçinin Türkiye korkusunu Türkiye-Afrika ortaklık zirvesi yapılırken dile getirmesi bile bizim muhalefetin enkaz edebiyatı üzerinden erken seçim salvolarını durdurmadı. Bu arada

Türkiye 8. uydusu olan Türsat 5B'yi uzaya göndererek yeni uluslararası savaş alanı olan siber uzayda da var olduğunu deklere etti.

TÜSİAD, "Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir. Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" açıklamasıyla hükümete adeta savaş açtı. Oysa bugün yüzde 60 faiz uygulayan Zimbabve, yüzde 56 faiz uygulayan Venezuela dahil bütün ülkeler pandeminin getirdiği, tedarik zincirlerinin kırılmasıyla durdurulamayan hiperenflasyona rağmen negatif faizde kalmaya devam ediyorlar. Türkiye en çok faiz veren ülkeler listesinde, Özbekistan, Sierre Leone ile birlikte 12. sırayı paylaşıyor. İsviçre eksi 0.75, Danimarka eksi 0.6 negatif faiz uygularken, Almanya'dan Yunanistan birçok ülkede enflasyonun 6-7 puan altında sıfır faiz uygulanıyor. ABD, İngiltere, Kanada gibi ülkeler enflasyona rağmen faiz oranını 0.25'te tutmak için inat ediyor.

TÜSİAD ile eşzamanlı kampanya yürüten Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Belediye Başkanları'na, Akdeniz'deki enerjinin Türkiye üzerinden AB ülkelerine gönderileceği garantisinin ardından, Akkuyu'da kurulan nükleer santrale çamur atarak Türkiye'nin nükleer hayallerini sonlandırmak isteyenlere selam vermeyi de ihmal etmedi.

Millet ittifakını bir arada tutanlar, milletin pazara, hükümete ve ulusal güvenliğe duyduğu güveni aşındırmak için çabalıyarak Türkiye'ye düşmanlık ediyorlar. Ekonominin ana omurgası güvendir. Bireyler ve şirketler sisteme güvendiklerinde, ücretler, kârlar ve istihdam artar. Türkiye'nin geleceği ise bu saldırıların oluşturduğu kesinti ve yıkıma rağmen ekonomik olarak hayatta kalmayı başarmasından geçmektedir.

Ekonominin gerçekleriyle bağdaşmayan dış mihrakların ilk fitili ateşlediği iç mevduatın yüzde 65'enin dövize kayması sonucu doların akılalmaz yükselmesi Siber algı operasyonundan başka bir şey değil. Siber operasyonlar sosyal ağları ve ilişkileri manipüle ederek ve nihayetinde sosyal sermayeyi bozarak güvensizlik oluşturuyorlar. Bu da Biden'in, Erdoğanı, darbesiz indirme planlarından biri.

Siber saldırıların toplam ekonomik maliyetinin yıllık tahminleri, yüz milyarlar hatta trilyonlarca dolar arasında değişiyor. Ancak modern ekonomiyi tehdit eden tek başına bu saldırıların finansal maliyeti değil, saldırıların kalıcı hale gelerek bir bütün olarak sistemin bütünlüğüne güvensizlik oluşturnasıdır.

Son dönemde dijital mecranın kontrolsüz büyümesiyle toplumlar ve hükümetler güvene yönelik saldırılara karşı savunmasız kaldı. Emperyalist işbirlikçisi muhalefet ve fondaş ortakları STK'lar ile basın, sivil huzursuzluğu körükleyen ve demokrasiyi tehdit eden bir rol üstleniyorlar. Türk ekonomisi, turizm, tarım, inşaat, otomotiv, tekstil ve katma değeri yüksek ürünlerle dolarizasyonu aşacak güce sahiptir. Sadece turizmden beklenti 60 milyar dolar bile ekonomimize girince doların ateşi kendiliğinden söner. Silah sanayiinde olduğu gibi uzay da da sayılı ülkeler arasına girmemize ramak kaldı. Yeter ki, enflasyon, faiz, kur oyunlarıyla alın terlerimiz yabancılara hortumlanma yerine altyapıya,istihdama üretime, ihracata akıtılsın.Ekonomiye güven Türkiye'ye güvendir. Güven hepimizi büyütür, güvensizlik operasyonları ise hepimizi yok eder. Emperyalist uşaklarının İMF'ye ve uluslararası lobilere ülkeyi teslim edecekleri ortamı oluşturur....

Vesselam...