Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2498.93
BIST 100
9688.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Twitter'a bahşiş özelliği geliyor!

Apple iOS'taki Twitter kullanıcıları artık üçüncü taraf bahşiş hizmetlerini sosyal medya sitesindeki profillerine bağlayabilecek. Twitter Perşembe günü, kullanıcıların artık favori içerik oluşturucularına Bitcoin kullanarak sosyal ağda bahşiş vermelerine izin vereceğini duyurdu. Şirket, içerik oluşturucuların Twitter’da yayınladıkları içerik için takipçilerinden ödeme almalarına yardımcı olmayı denemenin bir yolu olarak Mayıs ayında bir test özelliği olarak bahşiş vermeyi tanıttı. Twitter, perşembe günü yaptığı açıklamada, İpuçları özelliğinin artık bu hafta tüm Apple iOS kullanıcılarına küresel olarak sunulacağını ve önümüzdeki haftalarda Android kullanıcıları için de kullanıma sunulacağını duyurdu.

Bahşiş verme özelliği kripto parayı öne çıkarmak için mi?

Güncelleme ile dünyanın dört bir yanındaki Twitter kullanıcıları, Venmo, Cash App veya Bandcamp, GoFundMe ve mobil ödeme platformu olan PicPay gibi uygulamalar aracılığıyla birbirlerine nakit göndermelerine olanak tanıyan bahşiş verme özelliğine erişebilecek. Hareket aynı zamanda Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in büyük bir savunucusu olduğu kripto para birimine ilk büyük hamlesi oldu. Şirketin yetkililerinden para kazanma çabalarına liderlik eden Crawford, Twitter’ın, kullanıcıların NFT sanatını profillerinde sergilemelerine olanak sağlayacak bir NFT kimlik doğrulama hizmetini keşfetmenin ilk aşamalarında olduğunu da söyledi.

NFT satışı da olacak mı?

Twitter'ın NFT doğrulamasının eklenmesi, tartışmasız yeni bahşiş özelliği kadar önemlidir. Son altı ayda, platformda avatar olarak NFT'lerin kullanımı patladı, Jay-Z gibi ünlüler bile milyonlarca dolarlık CryptoPunks sergiliyor. NFT'lerin sahipliğini ve kaynağını doğrulamaya yönelik bir sistem, NFT ekosistemini daha geniş anlamda güçlendirecektir. Şu anda Tips aracılığıyla etkinleştirilen uygulamalara ek olarak, insanlar, Bitcoin Lightning Network üzerinde oluşturulmuş ve insanların Bitcoin gönderip almasına izin veren bir ödeme uygulaması olan Strike'ı kullanarak Bitcoin ile bahşiş verebilir. Strike, dünya çapında anında ve ücretsiz ödemeler sunar.

Twitter’a yepyeni özellikler geliyor!

Twitter ayrıca, bir tür tetikleyici uyarı olacak olan “Heads Up” adı verilen bir özellik de dahil olmak üzere güvenlikle ilgili bazı yeni özellikler başlatmayı planladığını söyledi. Kullanıcılara, potansiyel olarak hararetli bir tartışmaya katılmadan önce bir uyarı verecektir. Twitter, bu özelliğin hala erken test aşamasında olduğunu ve bir konuşmanın 'titreşimine' nasıl karar vereceğine dair çok fazla ayrıntı vermediğini söyledi.

Twitter ayrıca kullanıcıların kendilerini bir sohbetten çıkarmalarına da izin verecek. Kullanıcıyı etiketleyen kişi, konu başlığından sessizce ayrılmaya karar verdiğinde bilgilendirilmez. Platform ayrıca, kullanıcıların yanıtlarında belirli kelimelerin görünmesini engelleyebilecekleri bir 'kelime filtresi' özelliği de ekleyecek. Bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil.

Twitter'a göre, insanların yanıtlarında görmek istemedikleri belirli kelimeler var ve bu, hedeflenen ad çağrılarını veya emojileri durdurmanın yeni bir yolu. Ancak şirket, bunun hala bir kavram olduğunu ve gelişmeye devam edeceğini de söyledi.

Twitter daha çok tartışmalarla öne çıkan bir platform. Bakalım bu yeni özellikler ne getirecek ya da ne götürecek… Bunu bizlere zaman gösterecek.