Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Haziran 2022

Üzgün ve öfkeli de olsak başaracağız

Dünya kötülerin elinde kan kaybediyor. Adeta şeytan çarpmış gibi bir hal içindeyiz. Gittikçe çaresizlikler artıyor. Kötülük örgütlü hale geliyor. Çoğu kimse yaklaşmakta tehlikenin farkında bile değil.İyiliğin ve iyilerin suçlandığı, aşağılandığı günlerden geçiyoruz. Böyle günahkâr bir çağa tanıklık etmenin payı az çok herkeste var

Ne yazık ki kaybettiğimiz her değerlerin kıymetini başımıza fena bir şey geldiğinde anlıyoruz. Kötülük ayırım yapmıyor ve kurşun adres sormuyor. Ateş bize dokunduğunda yandığımızı hissediyoruz. Yılan bana dokunmadığı sürece yaşasın anlayışının bedeli böylece çok ağır oluyor.

Örgütlü kötülüğe birkaç örnek..

Ülkemizde faaliyet gösteren bir giyim markası babalar gününü içinde dönmelerin, lezbiyenlerin olduğu bir aile fotoğrafıyla kutladı. Sapkınlığı bir fotoğrafta birleştiren el neyi amaçlıyor dersiniz?

Aileyi yıkmayı, çocuklarımızı saptırmayı...

Özgürlük ve cinsiyet eşitliği kandırmacası ile sapkınlık özendiriliyor. Değerlerimiz, inancımız ve geleceğimiz topyekûn bir saldırı altındadır. İyiliğe ve insanlığa ait ne kadar iyi şey varsa yok edilmek isteniyor. Dünya belki de en zor ve en kirli dönemlerinden birini yaşıyor. Cinnet, cinayet, sapkınlık ve kötülük hiç bu kadar yaygın ve cüretkâr olmamıştı. Dinimize, değerlerimize, milletimize, birliğimize topyekûn bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuzun farkına varılmalıdır artık. Yangın her mahallede, her semte, her sokaktadır çünkü. Her evi sarmış durunda!

Çokça cinsiyet değiştirme haberleri ile sarsılıyoruz. İşte bunlardan biri, “Cerrahpaşa'da 4 bin kız erkek olmak için bekliyor. Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek kız olmak için bekliyor.” İsimleri Ayşe, Ebrar, Ahmet ve Mehmetler cinsiyet değiştiriyor.

Buralara nasıl gelindiğini biliyorsunuz. Acayip kılıklılar, dönmeler ve LGBT idol ve rol model olarak gösteriliyor. Sapkın ilişkiler özendiriliyor. Bunun için diziler, sinema, müzik, internet, sosyal medya platformları araç olarak kullanılıyor. Sapkınlık için her yol deneniyor.

Her yıl değişen moda ile kurbanlar zincirine yeni halkalar ekleniyor. Bu yılın modacı göbek açmak! Sokaklar üryan görüntülerden geçilmiyor! Nerdeyse göğüsler açık! Arsızlık ve namussuzluk öyle çığırından çıktı ki gündüz öğlen vakti cadde ve sokaklarda cinsel ilişkiye girenlere bile rastlanır oldu.

Arif Nihat Asya ‘Naad’ adlı şiirinde o dönemlerde isyan etmişti:

Yeryüzünde, riya, inkâr, hıyanet

Altın devrini yaşıyor..

Diller, sayfalar, satırlar

“Ebu Leheb öldü” diyor, ya Muhammed;

Ebu Cehil ölmedi, kıtalar dolaşıyor!

Cahit Zarifoğlu şehrin ölümünü görmüştü, ne yazık ki bizim nesil olarak insanlığın ölümünün şahitlik ediyoruz.

“İçim, ey içim!

Bu yolculuk nereye..?

Yine bir şehrin ölümünü başlatır gibisin.."

Soruyorum, bu gidişle daha kaç yenilgi, daha kaç gözyaşı ve kaç kalp ağrısı göreceğiz?

Ateş yakıyor, su ise söndürücüdür. Bizim çabamız kimden gelirse gelsin her türlü kötülüğe karşı çıkmaktır. Duamız ise, yolumuza yolu sana çıkan güzel insanları çıkar Allah’ım. Şunu da biliyoruz, yola yolda bırakanlarla çıkmak en büyük hatadır. Her zorluğa rağmen, yolun yolumdur diyen dava adamları ile yola devam etmektir.

Bu zor günleri aşacağız çünkü Allah, A'lâ suresinin 8.Ayetinde: "Sana kolaylık ve huzurun yollarını açacağız" buyuruyor.

“Ateşten değil topraktan yaratıldık niçin çiçek açmayalım ki. Yani bu kötü gidişatı durdurabilecek ve acıları dindirebilecek tek güç biziz, Müslümanlardır, İslam’dır. Kirlenmemiş, temiz kalmayı başarabilen ve Allah’tan başka hiç bir güce boyun eğmeyen Müslümanları kastediyorum.

Üzgün ve öfkeli olsak da ümitsiz değiliz.

Başaracağız.