Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ekim 2019

Vazifemiz Hürriyet

Batı’nın küresel hegemonya isteği asla son bulmayacak. Bizim de öyle, fakat arada bakış farkı var. Medeniyet köklerimizin bizi getirdiği su’lar, insanı yaşatmaya odaklı bir düzen önerisidir.

Adaletle, barış içinde, sevginin hayat felsefesi olduğu bir öneridir bu. Şu da önemli ayrım noktası; herkes için adalet, herkes için barış, herkesi için sevgi. Bu arada ecdadın sevgiyi sadece insan İçin talep etmediğini de, hayvanlar alemi için de geçerli olduğunu hatırlatmalıyız. HZ.Süleyman’nın türlü hayvanlarla konuşmalarına inanan bir medeniyetin, günümüzde bizim gibi konuşmadığını düşünerek gafletle baktığını da söyleyerek esas mevzuya gelelim mi?

Milletimizin, küresel iddialarına bir mola verip de Avrupa Kahvesinde nescafe içme molası epey uzadı. Şimdi, geldiğin yere git diyen mekan sahibi bizi Anadolu’dan da gönderme fikrini yeniden hatırlamış olmalı ki, 1918 şartlarını zorlama ve günümüze o hayalleri taşıma hülyalarına geri döndü.

Ortadoğu’ya ve İslam Dünyasına sırtımızı döneli epey bir zaman olmuştu; ta ki Erdoğan gelene kadar. Millet’e Sevr kefenini giydirmek için 1991 yılında biçilen kefen terzinin elinde şekle girerken, bizse Avrupalı olma hayaline dalmıştık.

İçeride vesayetçi yapıların cirit attığı bir Türkiye’yi Ortadoğu’da istediği gibi yönetmek zor değildi. Öyle de yapmıştılar. Tüm stratejik yerleri Batı’nın istediği tarzda dizayn etmiş bir Türkiye, ne kadar milli olurdu ki? Otur otur, kalk kalk..İçeride toplumun inandığı değerlere inanmayan, ters bakan bir yapı, elbette dış politikada da, milli hamlelerde de yerli olamadı bir türlü.

Suriye’ye gelirsek.. Zor oldu gelmek bu noktaya. Silahlı güçlerini, ikinci İsrail’in önüne set yapmak, hiç kolay olmadı. Açıkça demeliyiz ki, bunu Sayın Erdoğan’dan başka kimse de yapamazdı. Bu süreçte bir kısım muhalefetin hali içler acısı, maalesef.

Bu gelinen nokta, Suriye’yi korumaktan önce Türkiye’nin savunmasıdır. CHP bu süreçte inanılması güç hayali söylemlerle engel olmaya çalıştı, hala da devam ediyor.

— Bize kim saldıracak?

— Pyd vatanını koruyor

— Başkasının sözü İle Suriye’ye gidiliyor!

İçi boş, vizyonsuz, çekiç gücü bölgeye bela eden bakış açısı. Bir yandan da istemeye istemeye tezkereye “Evet” demiş.

Yolun sonuna geldik. 40-50 yıldır Türkiye’nin başına bela edilerek bize hem maddi hem insani büyük kayıplar verdirilen terör belası son demlerini yaşıyor.

İçeride güçlü Cumhur İttifakı’nın sağladığı siyasi istikrar Türkiye’yi bölgesinde dinamik kılmıştır. Sevr hayalleri tarih olma yolunda cenaze merasimine hazırlanırken, bunu ebediyen hayallerden çıkarmak İçin bizim üzerimize düşen bir sorumluluk var. Ülkede gelir adaletini sağlamak, adaleti eksiksiz yürütmek, eğitimi Milli Şuur ile bezemek, üretimi her sahada evrensel ölçülerin üstüne çıkarmak.

Bunlar bizi bir cazibe merkezi yapacağı gibi aramıza sokulmak istenen nifak tohumlarını da önleyecek temel kazanımlar olacaktır. Allah’a emanet olunuz..