Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ocak 2021

Vurun abalıya

Devletini milletini seven insanlar son yıllarda ne kadar çok hırpalandı ve halende malum zihniyet tarafından hırpalanmaya devam ediliyor. İç kargaşa denendi tutmadı. Gezi zekâlı güruhun üç ağaç uğruna tüm Türkiye’mizi hallaç pamuğu gibi hırpalamalarından medet umuldu çok şükür muvaffak olunmadı.

Derken ağababaların devreye girmesi ile 15 Temmuz denendi bundan da bir sonuç çıkmayınca ekonomik, siyasal ve sosyal hadiseler üst üste, alt alta, yan yana, ön öne ha bire matematikteki dört işlem üzerinden durumdan vazife çıkarılmaya çalışılıyor.

Pandeminin ilk günlerinde sağlık ordumuzun gücü üzerinde zaaflar oluşturarak hastalananlar ve ölenler üzerinden devam ettirilen süreç bugünlere geldi ve şimdi de aşı üzerinden vurun abalıya misali şer güçler ha bire proje üzerine projelerle saldırıp duruyorlar.

Şimdi tüm umutları sipariş edilen aşıların getirilmesi ile ilgili sorunlar oluşması veya aşının etkinliği ve yan etkisi ile ilgili olumsuz beklentilerin gerçekleşmesi.

Beklenti bu.

Allah aşkına bu beklenti hezeyanı sağlıklı bir ruh hali olabilir mi?

Nasıl bir savrulma bu ki, yaşama hakkı gibi evrensel bir değeri bile kendi kötü emellerine alet edebiliyor. Aşının etkisiz olması veya aşılama programının aksaması üzerinden umut tüccarlığı yapan tacir olmak ne kötü bir sıfat.

Bu sıfatı şeref kabul eden bir zihniyetle dünde bugünde karşı karşıyayız.

Milletimiz bunu görmeli bilmeli ve yeter artık yetsin artık demeli.

Demeli ki, azgın azınlık bir nebze de olsa kendine gelip bindiği dalı kestiğini görsün.

İnsan nasıl bir mahlûk?

Bindiği dalı kestiğini görmesine ve bir süre sonra düşüp kolunu bacağını kıracağına inanmasına rağmen insanoğlu çiğ süt emdiğinden midir nedir böyle bir hatayı yapıyor.

Yapmasa böyle bir atasözümüz olmazdı zaten.

Aklı başında olduğunu zannettiğimiz insanların bir kısmı utanmadan sıkılmadan ağzından çıkanı kulağının duymadığı kelime ve cümleleri kullanarak önceleri aşının etkin olmayacağı tezi üzerinden ortamı kirlettiler bu bozuk maya tutmayınca şimdide aşının gelmeyeceğinden bahisle devletimizin bugüne kadar başarı ile sürdürdüğü pandemi savaşından galip çıkmasını istemiyor.

Aynı güruh ve zihniyetin hastalıklı habis insanları Suriye, Libya ve Karabağ’da da savunma ordumuzun galip gelmesini istememiş ve o günlerde ha bire ipe un sermişlerdi. Suriye ‘de ne işimiz vardı dan tutunda mavi vatanda nereden çıktı diyenlere kadar işi ileri götürmüşlerdi götürmesine de şükür ki devlet aklı galip gelip bu zırvalara itibar etmemişti.

Bu zihniyete mensup acezeler soyu sopu bozulmuş medyada şimdide tweetler üzerinden havayı kirletiyor. Akıldan mantıktan iz’an ve insaftan yoksun tweetleri görünce şaşırmıyorum sadece işte bu diyorum.

Değerli okurlar benim makalelerimde sık gündeme getirdiğim zihniyet tamda bu işte.

Şerre gaz hayra fren görevi görmekle vazifeli bu güruhun şerrinden Allah’a sığınmalıyız. Aynı zamanda bize düşen başka vazifelerde var. İhmale gelmez bu vazifelerden en önemlisi iyiliği yaymak, kötülüğü ise azaltmak.

Tıpkı sahile vurmuş binlerce denizanasından denize gönderebildiklerimiz sayıca azda olsa onlar için bir kurtuluş yolu ise aynı şekilde kötülüğü kendine şiar edinmiş hemcinslerimizden kurtarabildiklerimiz de hem bizim hem de kurtarabildiğimizin hanesine hayır olarak yazılacaktır.

Günümüzde sık ihmal edilen bir sünnet iyiliği çoğaltmak ve kötülüğü azaltmak. Bu sünnete sarılanların çoğalması hem kendimiz hem de devletimiz için elzem.

Özellikle günümüzde çok daha elzem.

Kendimizden başlamamız akıllı olduğumuza dalalet eder.

Zekâsı yükseklerde olan aklı kıt insanlar başkalarını düzeltmekten ömür çürütedursun aklımızı kullanıp kendimizden başlamayı tercih edelim.

Ailemizi, akrabalarımızı çoluk çocuğumuzu bu sünnetle barışık hale getirdiğimiz sürece ortama yaydığımız muhabbetin bulaşıcı etkisi ile gaflet ve dalalette mutluluk arayan birçok insanı bu beyhude arayış yolundan döndürebilir her iki dünyamızın kazanç hanesindeki bonüsleri çoğaltabiliriz.

Yaşasın kötülük diyen güruh için bende zalimler için yaşasın cehennem diyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.