Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2492.72
BIST 100
9458.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Yalandan nemalanmak

Malum gazete ve sitelerden den olayı takip edelim (19.01.2020):

“CHP’li belediye cami yapmak istedi, AKP’liler karşı çıktı.

Bolu'da vatandaşlar cami yapılması için belediyeye yer bağışladı. Belediye Meclisi'ndeki AKP grubu, cami yapılmasına karşı çıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘İlk defa CHP’li bir belediye cami yaptırmak istiyor ona da karşı çıkıyorsunuz. İhtiyacı olmayan yere ben cami yapılmasına sıcak bakmam zaten. Bizim burada toplamamız gereken 1240 metrekare alan var. 780 metrekaresi tamamlandı. Sözünü verenler ile birlikte 1200 metrekareye çıkaracağız ve o bölgede hızlı bir şekilde Bolu Belediyesi olarak cami yapmak istiyoruz. Farklı bir mimarisi olan ve değişik bir cami olacak. İhtiyaç da var çünkü nüfus yoğunluğu olan bir bölge.’ dedi.”

Haber böyle devam ediyor. Şaşırıyorsunuz. Üstelik o bölgede cami ihtiyacı da varmış, CHP’liler cami yapmak istiyor ancak AK Partililer karşı çıkıyorlarmış.

Dünkü Yeni Akit Gazetesi’nde ise “CHP’den montajlı cami yalanı” başlığı ile verilen haberde olayın iç yüzü anlatılmış:

“AK Parti’nin Bolu’daki camiye değil, karşısındaki meyhaneye ‘hayır’ dediği ortaya çıktı.”

Meğer AK Partililer cami inşasına ‘evet’ oyu verdiği, cami alanına 30 metre mesafedeki meyhane için ise ‘hayır’ oyu kullandıkları gözler önüne serilmiş.

***

Neden böyle yalan habere başvurulur ki? İletişim ve medya çağında yalanın çok geçmeden ortaya çıkacağını bilmezler mi bunlar? İnanması zor ama gerçek böyle.

Siyaset için çirkin yollara başvurmak, yalandan medet ummak kimseye yakışmıyor. Üstelik medyanın böylesine yaygınlaştığı ve etkili olduğu bir dönemde daha bir sırıtıyor yapılan durum. Geçmişte medya tek sesli iken istedikleri gibi haberleri yönlendirenler yine aynı şeyi yapacaklarını sanıyorlar. Ancak yalancının mumu görüldüğü gibi yatsıya kadar bile yanmıyor.