Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2297.05
BIST 100
9043.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2019

YENİ ROL, YENİ YOL

Tek Parti yönetiminin Milleti beğenmediği için giriştiği modernleşme
yaklaşımı, içine düştüğü çıkmazdan çıkmak için kendisine “ROL” verenlerce farklı yola çevrilmek isteniyor. Pek tabi CHP’den bahsediyoruz. İktidarını sürdürmek için bazen faşist bazen komünist bazen de din karşıtlığını acımasızca yapan günahkar CHP.

Bugünlerde yerel seçimlerdeki muhalif kesimleri tek çatı altında toplayarak AK Parti karşısında aldığı göreceli başarı, bizim jakobenleri Başkanlık seçimlerinde de aynı başarıyı yakalama ihtimalinde ümitlendirmiş olacak ki akıl dışı yönelişlerin içine giriyor.

Hırs öylesine depreşmiş ki toplumun hasta unsurları olan, affınıza sığınarak söylüyorum LGBT denilen, zavallıları bile kullanmak pahasına toplumun manevi değerlerini hiçe saymaktadır. Güya her kesimi bünyesine katarak toplumsal muhalefeti daha “zinde” tutacakmış. Eski zamanlarda NATO’cu askeri piyonlardan medet umardı iktidara gelmek için. Şimdi, biraz daha demokratlaştı CHP!!

Bu sefer de daha akıl almaz işlere girişti. Ülkeyi param parça etmek isteyen PKK,HDP, Amerika ve İsrail için CHP’den daha güzel piyon mu olur ? Terör ile yolu kesişen bir kurucu irade olabilir mi ? PKK’yı bir kez bile kınamamış HDP’yi kendisine kanka ilan etti resmen. Kayyum anayasal bir kurum olmasına ve HDP’nin PKK’ya desteğini sağır sultanın bile duymasına rağmen sen tut HDP’ye destek açıklamaları yap, ardından geçmiş olsuna ziyaret yarışına gir.

Bu nasıl bir akıl tutulması, nerelerden gelen planlamadır ? Bunu sadece demokrasi budalalığı ile açıklayamayız. Ülkemizin dört bir yandan kuşatıldığı ve Ordumuzun hem denizde hem Suriye’de çetin teyakkuz içinde olduğu bir dönemde bu siyaset tarzı iyi niyet ile açıklanabilir değildir.

Bu bir demokrasi sorunu değildir.

Tarihin dönüm noktalarından bir zamanı yaşadığımız bir süreçten geçerken, içeride bölünmüşlük algısı yaratmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu ister CHP ister başka bir parti olsun. CHP’nin sağ seçmen nazarındaki görünümü, milli refleksi olan bir kurum olma algısından çok uzaktır.

Ülkemize tuzak kuranlarla kol kola girmek, uçak alacakken karşı çıkmak, Afrin’den gece gündüz havan mermileri Kilis’e yağarken “girmemize ne gerek var” diyerek karşı çıkmak, PYD bize saldırmaz demek, bizim Suriye’de ne işimiz var demek bir anamuhalefet partisine yakışacak söylem değildir.

Ülkenin en eski siyasi partisi olarak övünürken, yaptığın muhalefeti iktidara mı yoksa Devlete mi ayrımını yapmaktan aciz bir tavır sergilemektedir. Bu sürdürülebilir bir tarz değildir.

Ne pahasına olursa olsun yeter ki iktidara geleyim mantığı, sizin şahsi ihtiraslarınızdan kaynaklanıyorsa bunun kolayı var; siyasi ömrünüz biter memleket de sizden kurtulur. Fakat CHP’nin yaptığı şey ülkeye kalıcı zararlar verecek boyutları çoktan aştı.

Şu an CHP, FETÖ taktikleri ile bir süreç yöneti(li)yor. Amerikan yanlısı bir Anti-Emperyalist örneği ararsan İşte bu rolde CHP, terörle mücadele için Suriye’ye girersen karşısında CHP, ormanlar yanarken hükümete veryansın etmesi muhteşem! Lakin ormanları PKK’nın uzantıları yakınca sus pus!

Vel hasıl kelam, Türkiye’nin kurumsal Devlet yapısındaki ideolojik muhalefeti tam aştık derken, karşımıza ucube bir muhalefet çıkması bizleri neler neler beklediğine ilişkin ip uçları vereceğine de işarettir sanırım..
Allah’a emanet olunuz.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan