Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2434.10
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Aralık 2019

Yerli muhalefet

Türk Tarihindeki muhalefet çizgisi ile gelişme arasında ters bir orantı var.. Biraz damdan düşer gibi oldu ama bu nokta kesin. Şöyle ki; iktidarın güçlü olduğu dönemlerde Devlet olağanüstü gelişme kaydetmiş, muhalefetin daha doğrusu milli olmayan çizgiyi temsil eden muhalif kanat güçlendiğinde belirgin bir gerileme yaşanmıştır.

28 Şubat süreci böyle değil mi? Halkın seçtiği, iradesini iktidara getirdiği “kuvva” zoraki alaşağı edildiğinde neler yaşandığını bilmeyen var mı?

Bu muhalefet sorununu çözemedik, diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Yani yerli muhalefete susamışlık var memlekette. Kuru bir serzeniş değil bu söylem, olaylara bakınca.

Yani, yerli otomobil yaparsın, yerli uçak yaparsın, yerli kıtalararası füze yaparsın ama.. Ama geçici olur, milli düşünen, yerli “içi kan ağlayan” yerli dertleri yerli çözmek isteyen, muhalefet bulmak kolay değil bu topraklarda..

Sızlanmayı bırakıp yerli insan projesi imal etmemiz gerektiğini anlamalıyız. En zor fabrikasyon üretim de bu zaten; yerli insan=yerli muhalefettir. İnsanımızı milli düşünen birey nasıl yaparız sorusunu kimler sormalı ? En başta bu sorunun cevabını bularak yerli muhalefet yaratabiliriz.

Adam haklı! Ne işimiz var diyor, Suriye’de, Akdeniz’de, Libya’da...! Niçin haklı? Çünkü, Kudüs için içi kan ağlayan bir öğretmen ona Filistin’i anlatmamış. Çünkü, Osmanlı’nın Mescidi Aksa’da diktiği nöbetçinin hala orada ne için beklediğinden haberi yok. Bu meselelerle vicdanı kan ağlayan nesiller yetiştirmemişiz.

Fakat, mutlak muhalefetin anamuhalefet kontenjanındaki süresi uzadıkça, anormal tepkilerde belirgin bir artış var. İşte, son dönem toplumsal ayrışma ve kutuplaşma söylemlerinin altında da bu etkenler var.

Ülkemizin gelişmesinde daha barışçıl bir kalkınma sağlamamızın şartlarından biri de, iktidar-muhalefet ilişkisini ülke menfaatleri dairesinde tutabilmemize bağlı. Biz, daha nereye kadar dua edeceğiz ki, Sayın Kılıçdaroğlu PYD’ye pembe mesajlar göndermesin? Veya ÖSO’ya terörist, PYD’ye bize mi saldıracak ki, desin?

Sayın Cumhurbaşkanı, Ocak ayı başında Libya’ya teskere hazırlığı mesajı verdi dün. Ama sözlerinin devamında yerli muhalefet eksikliğini dile getirmesi konunun ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından dikkatlerden kaçmamalıdır. Şimdi, şu söylenebilir elbette.. Ne der isek diyelim bu Kılıçdaroğlu veya bu zihniyet yine de karşı gelir.

Tamam da, en azından kendisini savunan, destekleyen kitlelerde toplumsal karşılığını azaltmak da mümkün. Bunu, muhalefet zayıflasın diye değil, milli bilinci yüksek ve ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa o politikaları destekleyen birey vizyonu için yapmalıyız. Ortaya çıkacak olan muhalefet de bu noktada daha yerli bir muhalefet olacaktır.

Allah’a emanet olun