Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2417.56
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Haziran 2022

Zerzevan Kalesi ve Mithras inancı

Stratejik konumu, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültürüyle dünyanın en dikkat çeken yerlerinden biri haline gelen Zerzevan Kalesi, 7'den 70'e herkes tarafından merak ediliyor. PekiZerzevan Kalesi nerede? Zerzevan Kalesinin özelliği nedir?

Kelime anlamı çok net olmamasına karşın Kürtçe’de; zer altın, ziv ise gümüş anlamını taşımaktadır. Zerzevan kelimesinin Kürtçe’de altın anlamına gelen kelimeden türediği düşünülmektedir. Bu anlamdan da anlaşılıyor ki taşıdı değer çok kıymetli.

Türkiye'nin ikinci Göbeklitepe’si olmaya aday Zerzevan Kalesi, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine 13 kilometre mesafede...

Mardin istikbali görüp 'Bizim sınırlarımız içinde' diye sahiplenmeye kalktıysa da, Diyarbakır Dicle üniversitesi bu konuda elini daha çabuk tutup kazı çalışmalarına başlamış. Bölgede kazılar 2014 yılında başlamış, üç yıl sonra da yer altında çok önemli bir yapı keşfedilmiş.

Burası, İllüminatinin doğduğu yer olarak görülen Mithras tapınağı, normalde ziyaretçilere kapalı ancak özel izinle girilebiliniyor. Bu yapıların inşası astrolojiye göre yapılmıştır.

Gezegenlerin konumuna göre, tapınağın bulunduğu noktada çok büyük bir enerji olduğuna inanılıyor. Mithras’ın duvarlarında 7 aşamasının simgesi var, her biri Merkür’den Satürn’e bir gezegeni sembolize ediyor.

Mithra inancı nedir? Kimler bu inancı temsil ediyor? Gizli bir örgüt oldukları için haklarında yazılı bilgi yok. Sadece Arkeolojik kazılar baz alınıyor.

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, Mithra inancının milattan önce beşinci yüzyılda İran’da doğduğunu gösteriyor.
Ama asıl güçlerini Romalılar döneminde kazanmışlar. Mithrasçılar, kendine ait ayinleri, şifreleri olan, masonik yapıya çok benzeyen bir 'gizli tarikat'. Bütün karanlık yapılarda olduğu gibi kendilerine has hiyerarşileri vardı. Mithra'ya katılmak da çok zordu.Kadınlar kabul edilmiyordu. Katılacak erkeklerin ise 7 hafta sürecek 12 eziyetten geçmesi gerekiyordu. Mithrasçılar, tapınakta kendi derecelerine göre oturuyor, en üst seviye 7 olarak belirleniyordu. Bütün bu bilgiler Tapınak Şövalyeleri ve tarihin en karanlık tarikatlarından biri olan İllüminati gibi örgütlerin buralarda doğduğu iddialarını kuvvetlendiriyor.

Asıl ilgimi çeken noktaya geleyim.

Burası keşfedildikten sonra buraya yurt dışından dikkat çeken ziyaretler olmuş.

Rotschild, Rockefeller gibi günümüzde çokça konuşulan karanlık ailelerin üçüncü kuşak temsilcileri gelmiş.

Tapınağın ziyaretçileri sadece bu kadar değil;

BM yetkilileri, büyükelçiler gibi pek çok ismin de gözdesi Zerzevan Kalesi'ndeki tapınak. Bu ilginin bir sebebi de, tapınağın astronomik konumdan aldığı güce dönük inançları olsa gerek.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Zerzevan Kalesini görmemiş olanlar için kaçırılmayacak anlamlı bir etkinlik başladı.

Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliğine ev sahipliği yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın destek ve katkılarıyla 09 – 12 Haziran 2022 tarihleri arasında Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği gerçekleştirilecek. Yıldızların son teknoloji ile pozlanacağı etkinlikte fotoğraflar Zerzevan Kalesi'nde sergilenecek.