Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2439.91
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Zor durumda iş yapmak

Dostumuzu epeydir görmemiştim. Kendisi imalata yönelik iş yapan, yanında çok sayıda kişi çalıştıran sanayiciydi.

Tabi sohbet ilerleyince konu işlerine geldi. “Nasıl gidiyor?” diye sordum.

Malum koronaydı, depremdi, dış dünyadaki savaşlar ve felaketlerdi, döviz fiyatlarındaki dalgalanmaydı derken bir türlü rahat yüzü görmez olmuştuk. Hele pandemi ortalığı kasıp kavuruyordu. Herhalde o da diğer iş yapanlar ve üreticiler gibi karamsar bir tablo çizecekti.

Ancak cevabı beklediğim gibi olmadı, “Çok şükür yolunda, memnunuz” deyince şaşırmadım desem yalan olur. “Nasıl oluyor?” diye tekrar sordum ve ekledim: “Her kesimde işler kötü diye yakınmalar, hatta çığlıklar duyuyoruz. Siz nasıl hallediyorsunuz da durumu bozmadan devam ediyorsunuz?”

Verdiği cevapta özet olarak şunları söyledi:

*Zorluklar oluyor elbette ama heves ve istekle çalışmaya devam ediyoruz.

*Kimsenin düşünemediği, aklına bile getirmediği yeni işler çıkarmaya çalışıyoruz.

*Doğruluktan zerre sapmıyoruz. En önemli şiarımız dürüst çalışmak, yalana-yanlışa başvurmamak.

*Uzun vadeli çalışmak önceliğimiz.

*Çalışanlarımızın hakkına hukukuna özen gösteriyoruz. Onların çalıştıkları müesseseyi benimsemeleri, kendi yeri gibi görmeleri, yaptıkları işi sevmeleri bizim için çok önemli.

Evet, dostumuz bunlara benzer şeyler sıraladı. Böylelikle kriz zamanında bile ayakta duruyorlarmış. Darısı diğer iş sahiplerimizin başına.

AHMET KEKEÇ

Yaprak dökümü gibi dostlarımızı kaybederek olduk. Hele Ahmet Kekeç adam gibi adam olan, korkusuz ve cesur gazeteci idi. Doğru bildiğini o ironik üslubu ile yazar, kendisini zevkle okuturdu. Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.