Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2443.58
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ankara'da Zincirleme Kaza

Başkent'te, yol ortasında duran araç zincirleme kazaya sebep oldu.
Ankara'da Zincirleme Kaza
02 Kasım 2013 04:32:00
Başkent'te, yol ortasında duran araç zincirleme kazaya sebep oldu.

Başkent'te, yol ortasında duran araç zincirleme kazaya sebep oldu. Kazada, ikisi çocuk olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Kuzey Çevreyolu Samsun istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol ortasında duran ve hiçbir aydınlatması bulunmayan, içinde 4 kişilik ailenin bulunduğu Sedat B. idaresindeki 06 ELS 79 plakalı araca, aynı yönde seyreden Hüseyin Tamer yönetimindeki boya ve tiner yüklü 76 AN 614 plakalı TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil kenara savrulurken, aynı şeritte gelmekte olan Tuncay Öztürk'ün kullandığı 06 DY 2625 plakalı bir başka araç da TIR'a çarptı.

Kazada, 2'si çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı. Kaza sonrası Sedat B.'nin kullandığı araçta bulunan alkol şişeleri dikkat çekti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılardan sürücü Sedat B. ve eşi olay yerine gelen ilk ambulansa alınırken, çocuklar diğer ambulansların gelmesini bekledi.

Ambulansların kaza yerini bulamaması nedeniyle yaralı çocuklar uzun süre yerde bekledi. Yerdeki kız çocuğuna, çevreden getirilen battaniye verilirken, erkek çocuk üstü açık halde soğukta bekledi.

Kazazedelere yardım için gelen vatandaşlar, çocukların ellerinden tutarak teselli etmeye çalıştı.

Kazayı duyarak olay yerine gelen yaralı yakınları, hurdaya dönen otomobili ve yerde yatan çocukları görünce feryat etti. Vatandaşlar ve itfaiye görevlilerinin sakinleştirmeye çalıştığı yaralı yakınları, ambulansın gelmemesine isyan etti.

Çocukları götürmesi için gelmesi beklenen ambulanslar kaza yerini bulamayınca, devreye olay yerindeki sağlık ekipleri girdi. Bir sağlık görevlisi, kazayı ve kaza yerini 112 komuta merkezine şöyle anlattı: "Nereden geliyor ekibimiz? Hayır, havaalanına doğru gitmeyecek. Abi yanlış geliyor. Pursaklar'a kadar inecek. Ben söyledim telefonda, özellikle dedim Pursaklar'ı. Yani, Esenboğa ekibini veya Akyurt ekibini çıkarmış olsaydın, bize bunlardan daha hızlı gelirdi."

Kazaya karışan TIR'ın sürücüsü Hüseyin Tamer kazayı şu şekilde anlattı: "Hızım 70 ile 80 arasındaydı. Kendi şeridimde gidiyordum. Arabanın park lambaları yanmıyordu. 5 veya 10 metre kala fark ettim. Hareket mi ediyordu? Yoksa duruyor muydu? Bilmiyorum. Arabada hiçbir şey yoktu. Far olayı, ışık, aydınlatma yoktu. Zaten arabada bira şişeleri var."