Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2436.54
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan'dan Köse ve Mirzabeyoğlu talimatı

Başbakan Erdoğan, TRT ile birlikte TRTHaber ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.
Başbakan'dan Köse ve Mirzabeyoğlu talimatı
20 Mart 2014 00:32:00
Başbakan Erdoğan, TRT ile birlikte TRTHaber ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Silivri'deki tahliyelerle ilgili, Ergenekon, Balyoz, gibi güvenlik olaylara isimler koyar. Biz 26 maddelik anayasa değişikliği ile biz bir süreç başlattık, ama buna MHP, CHP ve BDP katılmadı. Biz yüzde 58 oyla bunu kabul ettirdik. Yasal düzenleme ile 10 yılı 5 yıla getirdik. 5 sene 7 sene 10 sene insanlar içerde durur da bunlarla karar verilmezse bu zulümdür. Yargı daha sonra bunlar hakkında beraat kararı verirse bu zulüm değilmi, bunun için süreyi 5 yıla indirdik. Bireysel başvuru hakkını getirdik. Buna da karşı çıktılar. Bireysel başvuru ile insanlar tahliye oldu. Ancak beraat etmedi, tutuksuz olarak yargılanacaklar

Bütün bunların hiçbirinin şahsımla partimle yakından uzaktan alakası yok. Bunlar aldıkları kararla başta genelkurmay başkanı olmak üzere askerlerimizi içeri aldılar. benim genelkurmay başkanı için de söylediklerim dünyanın malumudur. Tutuksuz yarglama ile birlikte yargılanacağı yerin Yüce Divan olmasını istedik ama mahkemeler istediğini yaptı. Bizim bireysel başvuru hakkı ile getirdiğimiz düzenleme ile özgürlüklerine kavuştular. Bugün hala içerde durumlarını çok iyi bildiğim kişiler hala içerdeler. Yakup Köse, 14 yaşından beri içerde. Salih Mirzabeyoğlu aynı durumda.

Şimdi ortalık durmadan karıştırılıyor. AİHM bir karar almış. Yaptıkları açıklamaların hiçbir doğru dürüst yanı yok. Batılı ülkelerde olmayan yapılamyan şeyleri bizlere yaptırmaya çalışıyorlar Bunun bunun hiçbir geçerliliği yok.