Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2404.98
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Böyle öğretmenler çoğalmalı

Mezarlıkta Ahiret bilinci eğitimi vermesi ile Türkiye''de bir ilk olan Yaşar Çıraklı hocaya Eğtim-sen''den tepki gelirken Eğitim-Bir-Sen''den destek geldi.
Böyle öğretmenler çoğalmalı
18 Aralık 2015 16:25:00
Mezarlıkta Ahiret bilinci eğitimi vermesi ile Türkiye''de bir ilk olan Yaşar Çıraklı hocaya Eğtim-sen''den tepki gelirken Eğitim-Bir-Sen''den destek geldi.

SON günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Din Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı hocaya, destek yağıyor. Buna karşılık farklı sendikalardan farklı sesler geliyor. Mezarlıkta Ahiret bilinci eğitimi vermesi ile Türkiye'de bir ilk olan Yaşar Çıraklı hocaya Eğtim-sen'den tepki gelirken Eğitim-Bir-Sen'den destek geldi.

EĞİTİM-SEN'İN TEPKİSİ

Adana'nın Sarıçam ilçesinde bulunan Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 7-E Sınıfı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı'nın öğrencilerini okul yakınındaki mezarlığa götürerek burada 'Ahirete İman, Kıyamet ve Yeniden Dirilme' konulu dersi uygulamalı işlemesinin Milli Eğitim Müfredatı'na aykırı olduğunu ileri süren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, mezarlık ziyaretiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN DESTEK

Eğitim-Bir-Sen ise Din Kültürü Öğretmeni Yaşar Çıraklı'yı takdir ettiklerini açıkladı. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 7-E Sınıfı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı'nın öğrencileri ile mezarlık ziyaretinde bulunup 'Ahirete İman, Kıyamet ve Yeniden Dirilme' konulu dersi burada işlemesinin gayet doğal olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin okul idaresinin izni dahilinde öğrencileriyle kütüphane, müze ve cami gibi mekanları ziyaret etmesinin ve buralar hakkında bilgilendirmelerde bulunmasının müfredatta yer aldığını ifade eden Sezer, bu tür uygulamalı eğitimlerin öğrencilere faydalı olacağını ifade etti. Sezer; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı'nın böyle bir projeye imza atmasının ise takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

YAŞAR ÇIRAKLI KİMDİR?

Yaşar ÇIRAKLI, Adana Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni. Yaşar hoca geçtiğimiz günlerde öğrencilerine ahret bilinci kazandırma amacıyla onları mezarlığa götürdü. Burada Ahiret, kıyamet, yeniden dirilme gibi kavramların anlamlarını açıkladı. Hesap, mizan, cennet ve cehennem gibi kavramları anlattı. u00c2hiretin varlığını Kur'an'dan örneklerle açıkladı. Buruk Mezarlığı'ndaki bu uygulamalı ders, sosyal medyada ve yazılı-görsel medyada büyük yankı buldu. Kimileri tepki gösterirken, çoğunluk Yaşar hocayı takdirle karşıladı.