Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Burdur İstanbul'a geliyor

19-22 Mart tarihleri arasında Feshane'de düzenlenecek olan Burdur Tanıtım Günleri meraklılarını bekliyor. Yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu festivalde bilmek ve görmek istediğiniz ne varsa olacak.
Burdur İstanbul'a geliyor
17 Mart 2015 13:47:00
19-22 Mart tarihleri arasında Feshane'de düzenlenecek olan Burdur Tanıtım Günleri meraklılarını bekliyor. Yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu festivalde bilmek ve görmek istediğiniz ne varsa olacak.

Antik kentler Kibyra ve Sagalassos'u, Burdur'a gitmeden görecek, yöreye özgü lezzetleri tadacaksınız. New York'taki John F. Kennedy Havalimanı'nda kullanılan Burdur bejisinden tutunda dünyada, Mars yüzey özelliklerini taşıyan magnezyum yüklü sahil taşlarına sahip olan 2 yerden birisi olan Salda Gölü'nü tanıma imkanı bulacaksınız. Kısacası Burdur hakkında bilmek istediğiniz ne varsa Feshane'de bulacaksınız.

10 BİN KEŞKEK İKRAM EDİLECEK

İlk olarak 18 Mart Çarşamba günü saat 15.00'de, Burdur'dan 1. Dönem milletvekili olarak çıkan ve İstiklal Marşı'mızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy mezarı başında anılacak. 17.00'de İstiklal Caddesi'nde kağnı arabaları eşliğinde yapılacak yürüyüşle gün sona ererken, yürüyüşün yapılacağı taksimde 10 bin adet Burdur'a özgü ceviz ezmesi ücretsiz olarak dağıtılacak. 19 Mart Perşembe günü saat 10.00'da kapıların ziyaretçilere açılmasıyla birlikte ise bu sefer 10 bin kişilik Burdur'un 'efsane' lezzeti keşkek ikram edilecek. Ayrıca eğitimde devrim yaratan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında, öğrencilere ve anne-babalara başarının formülünü anlatılacak.

GÖRSEL ŞOV HAZIRLANDI

BURDUR Valiliği'nin himayesinde gerçekleşen ve Burdur Belediyesi'nin desteklediği Feshane'ye gelenleri birçok sürpriz bekliyor. Bir yandan tarihe ışık tutulurken bir yandan da eğlenceli dakikalar yaşanacak. Üç boyutlu gösteriler ile kral yolu yapılacak, Roma döneminde kullanılan arenanın temsili boyutlusu ise faaliyetler düzenlenecek. Ayrıca kıl çadırda yörük kültürü yaşatılacak ve 'Aziziye Köyü' kültür ve sanat ekibi canlı performans sergileyecek. Resmi açılışı 20 Mart Cuma sabahı yapılacak olan tanıtım günlerine başta Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra birçok siyasi isim de katılacak. Burdur Tanıtım günler 22 Mart Pazar günü saat 21.00'de son bulacak.