Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2436.60
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünyaya açılan şefkat eli

Yardımeli Derneği, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla, yürütülen "Kardeş Aile Projesi" kapsamında dünyanın dört bir tarafında yaptığı yardımları Ramazanda daha da yoğunlaştırdı. Dernek, onbinlerce mağdur ve muhtaç ailenin yüzünü güldürüyor.
Dünyaya açılan şefkat eli
23 Temmuz 2013 00:00:00
Yardımeli Derneği, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla, yürütülen "Kardeş Aile Projesi" kapsamında dünyanın dört bir tarafında yaptığı yardımları Ramazanda daha da yoğunlaştırdı. Dernek, onbinlerce mağdur ve muhtaç ailenin yüzünü güldürüyor.

ANKARA- HABER MERKEZİ

Yardımeli derneği mazlumların gözyaşını durdurmak için yardım kampanyalarını sürdürüyor. Ramazanın gelmesi ile çalışmalarına hız veren dernek, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla çıktığı yardım yolunda "Kardeş Aile Projesi" kapsamında dünyanın dört bir tarafında onbinlerce mağdur ve muhtaç ailenin yüzünü güldürüyor.

Mazlum nerede, Yardımeli orada

Kardeş Aile Projesi'nin yeryüzünün tamamını kapsamakla beraber; 'yakından başlama' ilkesi çerçevesinde Anadolu'dan Balkanlar'a, Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslara kadar uzanan yakın bölgemizin mazlum, mağdur ve muhtaç insanına öncelik tanınmaktadır.

Doğal afet ve savaşların da etkisiyle sayıları gitgide artan mağdur, öksüz, yetim ve muhtaç aileleri sevindirmek için Yardımeli Derneği tarafından geliştirilen proje, hayırsever insanların desteğiyle hayat buldu. Kardeş Aile Projesi, aile kurumunun zedelendiği modern zamanlarda aileye anlamlı bir destek oldu.

Yeşeren umutlar, dinen gözyaşları

Tardımeli Derneği, şükür ve kanaat duygularının yeniden yeşermesi için, başka hayatları görebilmek ve anlayabilmek için, ne kadar çok şeye sahip olduğumuzu hatırlayabilmek adına mağdur bir aileye Kardeş Aile olmaktan daha güzel bir yol bulunamayacağını anlatıyor. Dernek, "Yürütülen 'Kardeş Aile Projesi' ile son bulan acılar, tebessüm ettirilen çehreler, hayata bağlanan insanlar ve yeniden yeşeren umutlar gelecek için çok önemli" açıklamasında bulundu.

Kardeş Aile Projesi'nin hedefleri

u2022 Hayır medeniyetinin yaygınlaşmasına ve tüm dünyada yerleşmesine katkıda bulunmak,

u2022 Büyük ailemizin bireyleri olan bütün dünya halkları arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşma bilincini yaygınlaştırmak,

u2022 İnsanlıkta eş ve dinde kardeş olmanın gereğine uygun davranma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak,

u2022 Küresel bir şefkat hareketine dönüşmek için biteviye çalışmak,

u2022 İlkelerinden taviz vermeden ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yardım organizasyonlarıyla iş ve güç birliği yapmak,

u2022 Gücün ve güçlünün değil, hukukun ve haklının muteber olduğu bir dünyanın oluşmasına katkı sağlamak,

u2022 Toplumun temel taşı olan ailenin cehalet, mağduriyet, yoksulluk ve yolsuzluk karşısında ezilmesine engel olmak için mücadele etmek,

u2022 Doğal afet, savaş ve işgallerde, her ne sebeple olursa olsun mağdur ve muhtaç duruma düşmüş ailelere ulaşmak ve onlarla dayanışmak,

u2022 Sonuçlarla boğuşmak yerine sebepleri keşfederek küresel ölçekte çözümler geliştirebilmek için ilmi çalışmalar yapmak ve yaptırmaktır.