Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2447.74
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananaslı' gönderme

Erdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananaslı' gönderme
24 Ocak 2014 16:34:00

Başbakan Erdoğan Ankara Belediye Başkanları tanıtım toplantısında TÜSİAD'a yüklendi ve ''ananas meselesinden niye rahatsız değilsin'' diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Belediye Başkanları tanıtım toplantısında yaptığıkonuşmasının bir bölümünü TÜSİAD Başkanı Muarrem Yılmaz'ın dün yaptığı konuşmaya ayırdı.TÜSİAD Başkanının 'Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' şeklinde bir söz sözyleyemeyeceğini söyleyen Erdoğan, bu sözlerin vatana ihanet olduğunu söyleyerek, TÜSİAD'a ''ananas meselesinden niye rahatsız değilsiniz?'' diye sordu... Başbakan Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle; SEN NEDEN RAHATSIZLIK DUYUYORSUN Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. Neymiş? HSYK kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyormuş? Senin rahatsızlık duyduğun ne? Nedenrahatsızlı duyduğunu hiç gelip de bu ülkenin yetkili olan Adalet Bakanı'yla görüştün mü? Etrafınızda maaşlı memurlarınız var. Onların sizde verdiği bilgilerle mi değerlendirirsiniz. Siz işinize gelmeyeni hemen kapıya koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayaninsanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz. ANANASTAN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN Peki ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısıkuranlardan neden rahatsız değilsin? Yargı içindeki ağır baskıdan niye rahatsız değilsiniz? Çünkü bazılarının işleri tıkır tıkır yürüyor, ananaslar gelip gidiyor. Ananas bildiğiniz ananas değil tabi. Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, peki cezalar kesilirken niye rahatsız oluyorsun?TÜSİAD kusura bakmasın, bugüne dek hiç milletin yanındabulunmadı. TÜSİAD'a rağmen, iş dünyasındaki tehditleri biz kaldırdık. Bu TÜSİAD bugüne kadar bu ülkede hiç samimi davranmadı ve yeri geldi şu ifadeyi de kullandılar 'Hükümet başarılı ama bizim oyumuz başka yere' Zaten vermezsen verme bize milletimiz yeter. Siz yine gidin o yolsuklarla iç içe olanlarla lobi faaliyetleri yapmaya devam edin. TÜSİAD'A RAĞMEN GELDİK

Kalkıp da TÜSİAD Başkanı 'Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' diyemez. Diyorsa bu vatana ihanettir. Biz bu makamlara TÜSİAD ile gelmedik, TÜSİAD'a rağmen geldik.