Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2460.67
BIST 100
9892.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'nun kumpas işleri devam ediyor

2009 yılında FETÖ yayın organlarının tezviratıyla açılan "Tahşiye Davası"nın kumpas olduğu ortaya çıkmıştı. Muhammed Doğan hocanın avukatları FETÖ'nün yeniden farklı kumpaslarla harekete geçtiğini söyledi.
FETÖ'nun kumpas işleri devam ediyor
07 Aralık 2022 14:31:29
2009 yılında FETÖ yayın organlarının tezviratıyla açılan "Tahşiye Davası"nın kumpas olduğu ortaya çıkmıştı. Muhammed Doğan hocanın avukatları FETÖ'nün yeniden farklı kumpaslarla harekete geçtiğini söyledi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen, 2009 yılında "İrtica paranoyası" adlı konuşmasında Tahşiye'den bahsetti. Bu konuşmanın ardından 8 Nisan 2009'da Zaman Gazetesi'nde, "Terör örgütü üretenler yeni tezgah peşinde" başlığıyla yayınlanan yazıda 'tahşiye' adı kullanıldı. Daha sonra Molla Muhammed Doğan hoca tutuklandı ve 17 ay cezaevinde kaldı. 2017 yılında ise davanın bir kumpas olduğu ve Muhammed Doğan hocanın suçsuz olduğu anlaşılmıştı.

Yeniden saldırı var

Muhammed Doğan hocanın avukatları yayınladıkları bir duyuru ile FETÖ’nün yeniden kumpas hareketlerine başladığına dikkat çekti. Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Dost ve düşman herkesin tasdik ettiği müvekkilimizin şahsı, dersleri ve neşrettiği eserler hakkında son zamanlarda bilhassa sosyal medya mecrasında çeşitli tezviratlar, yalan ve asılsız iftira kampanyaları artmış bulunmaktadır.”

FETÖ’nün zındıka maşaları

Bu tazyikatın arkasında, hukukla oynamayı kendilerine adeta bir meslek edinmiş bazı eski ve yeni FETÖ ve zındıka maşalarının bulunduğuna işaret edilen duyuruda, “Bu örgütlerin devlet kademeleri ve diğer cemaatler içerisine gizlenmiş bazı elemanlarının bulunduğu bilgimiz dahilindedir. Bu kişiler, bu şekilde tezviratla asılsız ve iftira niteliğinde paylaşımlar yaparak devlet erkanını müvekkilimiz Muhammed Doğan aleyhinde evhamlandırmak ve daha önceki gibi bir kumpas tertip etmek istemektedirler” denildi.

Gülen hedef göstermişti

Duyuruda Muhammed Doğan hocanın daha önce de bizzat FETÖ lideri tarafından hedef gösterildiği hatırlatılarak, “Müvekkilimiz Muhammed Doğan’ın altmış seneye varan ilmî hayatı gayet şeffaf bir şekilde nazar-ı ammenin önündedir. Kendisinin bizzat FETÖ lideri tarafından doğrudan doğruya hedef gösterildiği hakikattir. Hukuksuz şekilde hapse atılması itibariyle mazlumiyyeti ve haklılığı bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Tekrar çıkartılan ve önceki kumpas desisesinde bire bir kullanılan bütün iftiraların, yine bir kumpas tertibi olduğu, gizli bir komitenin emriyle devlet kademeleri içerisine yerleşmiş örgütlü bir yapı olduğu âşikardır” ifadeleri kullanıldı.