Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2462.11
BIST 100
9861.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gani ve Rahman sınır güvenliğini ele aldı

Afganistan Devlet Başkanı Gani, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile sınır iş birliği ve güvenliğini görüştü.
Gani ve Rahman sınır güvenliğini ele aldı
10 May 2016 17:44:00
Afganistan Devlet Başkanı Gani, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile sınır iş birliği ve güvenliğini görüştü.

Afganistan ve Tacikistan, sınır iş birliğini geliştirmeyi ve sınır güvenliğini pekiştirmeyi amaçlıyor.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Rahman görüşmede, ülkesinin Afganistan'da barış ve istikrarın pekişmesinden ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasından yana olduğunu kaydederek Afganistan hükümetinin barış programını desteklediklerini belirtti.

Görüşmede Rahman ve Gani, sınır ilişkilerini güçlendirmeyi ve sınır güvenliğini pekiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak hedeflerinin iki ülke arasındaki sınırı istikrar, dostluk ve işbirliği sınırına dönüştürmek olduğunu dile getirdi.

Orta Asya'dan Güney Asya ülkelerine elektrik sevkiyatını öngören CASA-1000 projesinin de gündeme geldiği görüşmede, terör, aşırıcılık, ayrımcılık, yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığı, sınır ötesi suç ve diğer tehditlerle ortak mücadele ile bölgesel işbirliği konuları detaylı olarak ele alındı.

Görüşmelerin ardından ortak bildiri yayımladı, iki ülke arasında suçluların karşılıklı iadesi anlaşması imzalandı.

Rahman ve Gani, 12 Mayıs'ta ülkenin Tursunzade kentinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile CASA-1000 projesinin temel atma törenine katılacak.