Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2404.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hata 14 yıl sonra düzeltildi

Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile TBMM'ye girdiği 1999'da Fazilet Partisi Milletvekili olan Zeki Ünal, 14 sene sonra hatanın düzeltildiğini söyledi.
Hata 14 yıl sonra düzeltildi
02 Kasım 2013 09:34:00
Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile TBMM'ye girdiği 1999'da Fazilet Partisi Milletvekili olan Zeki Ünal, 14 sene sonra hatanın düzeltildiğini söyledi.

Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile TBMM Genel Kurulu'na girdiği 1999'da Fazilet Partisi Milletvekili olan Zeki Ünal, yaptığı açıklamada, 1999 yılında TBMM'deki yemin törenine başörtüsüyle girmesinin ardından tepki gören Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'nın akrabası olduğunu belirtti. Merve Kavakçı'nın seçilmiş olmasına rağmen sırf başörtüsünden dolayı vatandaşlıktan çıkarıldığını, evlilik yoluyla vatandaş olmasına rağmen mağdur edildiğini söyledi.

Bu AK Parti'nin bir zaferidir

Merve Kavakçı'nın o gün TBMM'de büyük bir tepki ile karşılaştığına, bugün ise benzer bir tepki olmadığına işaret eden Ünal, şunları söyledi: "O günden bugüne çok şeyler değişti. Şunu kabul etmek lazım, Türkiye'de halk AK Parti'yi iktidar yaptı. AK Parti, öteden beri bu noktada hassasiyetini kamuoyu ile her zaman paylaşmıştır. Başörtüsünün yanında olduğunu, insanların inandıkları gibi yaşamaları gerektiğini sürekli vurgulamıştır. Bu, siyasi bir gücün, AK Parti'nin bir zaferidir. Siyasi bir gücün bir tecellisidir"

Türkiye siyasi olgunluğa erdi

Dönemin Fazilet Partisi Milletvekillerinden Şeref Malkoç ise Merve Kavakçı olayının bir talihsizlik, 28 Şubat'ın ürünü olduğunu söyledi. Türkiye'nin böyle talihsiz bir olayı bir daha yaşamayacağını vurgulayan Malkoç, ülkenin o günden bu güne ise önemli bir değişim süreci yaşadığını dile getirdi.

Sabır imtihanı meyvesini verdi

Kapatılan Refah Partisi'nin Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da "Merve Kavakçıyla başlayan sabır imtihanı, meyvesini verdi. Meclisteki şu tabloyu gördükten sonra, 'geçmiş yıllardaki mücadelelerime değdi' diyorum" dedi. Yılmaz, milletvekillerinin başörtüleri ile meclise girmelerinin "çok geç kalınmış bir karar" olduğunu belirterek, "Allah'ın emrini yerine getirmekten daha doğal bir özgürlük olabilir mi? Şımarmıyoruz. Şükür namazı kılıyoruz" diye konuştu.