Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2437.47
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ\u2026

Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla, Beykoz Özel Eğitim Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafınca kutlama etkinliği düzenlendi.
HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ\u2026
05 Aralık 2013 14:50:00
Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla, Beykoz Özel Eğitim Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafınca kutlama etkinliği düzenlendi.

Özdemirler Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü ayrıca TÜZDER ( Türkiye Üstün Zekalılar Derneği) Başkanı olan Mehmet Hilmi Eren'in konuşmasıyla başlayan program, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Mehmet Hilmi Eren konuşmasında; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün asıl amacının, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit anlamda sağlanması amacıyla tanınması olduğunu hatırlattı. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun kısaca tüm insanların ortak sorunu olduğunu da dile getirdi. Bu anlamda engelli bireylere acımak duygusu ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini belirtti. Bizim anayasamızın engellilere ilişkin olarak evrensel değerlere paralel, düzenlemeleri öngörmüş olduğunu ve devleti engelli bireylerin sorunlarına yönelik yükümlü kıldığını da söyledi. Son olarak devletimizin evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarını sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile daha anlamlı boyuta ulaşacağını da vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Engelli öğrencilerin hazırlamış oldukları çeşitli etkinliklerle devam eden program, halk oyunları gösterisi, koro ekibinin müzik şöleni, dans gösterileri ile görsel şölen yaşatan engelli çocuklar geceye damgalarını vurdular. Son olarak çeşitli hediyelerin hazırlandığı çekilişle program sona erdi.