Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı!

Alınan bilgilere göre İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı!
09 Temmuz 2014 13:38:00
Alınan bilgilere göre İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki En-Nusayrat bölgesindeki tarım alanlarına düzenlediği hava saldırılarında Abdunnasır Ebu Kuveyk (60) ve oğlu Halid'in hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, İsrail'in attığı bir füzenin de Gazze'nin Mugraga bölgesindeki tarım alanına düştüğünü, füzeye ait şarapnel parçaları nedeniyle Nayife Faracallah (80) isimli yaşlı bir kadının öldüğünü söyledi.

İsrail'in pazartesi gününden bu yana düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısı 27'ye, yaralıların sayısı 204'e ulaştı.

7 Filistinliye gözaltı

Öte yandan İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 1'i öğretim üyesi 7 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Nablus kentindeki en-Necah el-Vataniyye Üniversitesi Öğretim Üyesi Gassan Zevkan ve Hamas yöneticilerinden Vail Heşaş'ı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Ayrıca Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi, Cenin ve Beytullahim'de 5 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail, pazartesi günü Gazze'de "Protective Edge" (Koruyucu Hat) isimli operasyonun başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail 160 noktayı vurdu

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de 118 gizli roket yuvası, uzun menzilli roket rampaları, silah depoları ve 10 tünel vuruldu" denildi.

Açıklamada ayrıca sınır şehri Sderot'a atılan roketlerden sorumlu olduğu öne sürülen İslami Cihad Hareketi üyesi Hafız Hamid'in de hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in pazartesi gününden bu yana yaklaşık 440 noktayı hava ve denizden vurduğu kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, "Hamas'a yönelik operasyonun" devam edeceğini ve çok sayıda yedek askerin göreve çağırıldığını açıkladı.

Lerner açıklamasında "Gazze'de vurulan hedefler, uzun süreli istihbarat çalışmaları sonucu tespit edilen yerlerdir. Büyük şehirlerde yaşayan halkın çoğunluğu, dün gece roket saldırılarının etkisi altındaydı" ifadelerini kullandı.

AA