Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İstanbul e-ticaretin başkenti olacak

Türkiye'de e-ticaret hacminin 800 milyar TL'yi aştığını belirten WORLDEF Başkanı Nart, "Avrupa'nın en büyük etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte 1 milyon kişiyi ağırlayacağımız bir organizasyona imza atıp, İstanbul'u e-ticaretin başkenti yapacağız." dedi.
​İstanbul e-ticaretin başkenti olacak
09 Haziran 2023 09:15:16
Türkiye'de e-ticaret hacminin 800 milyar TL'yi aştığını belirten WORLDEF Başkanı Nart, "Avrupa'nın en büyük etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte 1 milyon kişiyi ağırlayacağımız bir organizasyona imza atıp, İstanbul'u e-ticaretin başkenti yapacağız." dedi.

Haber: Eda ERKUŞ

Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF’in İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenlediği ‘E-Ticaretin Yeni Yüzyılı” temalı 10. WORLD ECOMMERCE FORUM’u başladı. 10 Haziran’a kadar sürecek ‘Avrupa’nın en büyük e-ticaret etkinliği’ olan foruma, 41 ülkeden 100 binden fazla ziyaretçi katılacak. Forumun açılışında konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Türkiye’de e-ticaret hacmi 800 milyar TL’yi aştı. Forumda Avrupa’dan, Amerika’dan, Afrika’dan, Orta Doğu’dan ve Türkiye’den e-ticaretin paydaşlarını buluşturduk” dedi.

omernart_08a06031f5c66f70c9b0dbb4a5bcb758.JPG

1 milyon kişiyi ağırlayacağız

WORLD ECOMMERCE FORUM’un global e-ticaret etkinliği markası haline geldiğini söyleyen Nart, “Bunun için çok büyük bir hedef koyduk. İstanbul’daki 5 büyük etkinlik mekanında 1 hafta boyunca eş zamanlı olarak yer kürenin en büyük etkinliğine ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. 2030 vizyonumuz çerçevesinde 1 milyon kişiyi ağırlayacağımız bu etkinlik ile İstanbul e-ticaretin dünya başkenti olarak anılacak” diye konuştu.

Yetiştirip en iyi şirketlere yerleştireceğiz

Kısa süre önce WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nı kurduklarını da belirten Nart, “Vakıf aracılığıyla birçok eğitim ve istihdam faaliyetine öncülük edeceğiz. ECOM LEADERS CLUB, Anadolu konferansları ve tüm eğitim faaliyetlerimiz bu vakıf üzerinden yürütülecek. WORLDEF E-Ticaret Vakfı ile 50 bin kişi arasından seçilen en iyi 100 kişiye 8 ay boyunca burs vereceğiz, özel bir eğitim programından geçireceğiz ve bu programdan mezun olan en iyileri, en iyi e-ticaret şirketlerine yerleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

wordef-ekip_add6ac77110746d365998573aa2c30ae.JPG

Dünyanın e-ticaret merkezi yapacağız

WORLDEF Genel Müdürü ve ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev ise, “Yola çıkarken Türkiye’yi bölgenin e-ticaret üssü yapma vizyonunu hedefledik. Bugün Avrupa genelinde en büyük etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Amacımız önümüzdeki 7 yıl içinde yani 2030 yılına kadar Türkiye’yi dünyanın e-ticaret merkezi olması için çalışmaktır. Ayrıca E-ticarette kamu, akademi ve özel sektör aynı dili konuşmalıdır” şeklinde konuştu.

Günümüzün en önemli konusu e-ihracat

ikas’ın CEO’su Mustafa Namoğlu da şunları söyledi: “Günümüzde işletmeler için en önemli konu ihracat, e-ihracat ve döviz kazanmak. Biz de bu konuda Kargo ve lojistik gibi birçok sektörle iş birliği ile yapıyoruz. ikas olarak bizim için şu anda en önemli hedef Avrupa’da KOBİ odaklı e-ticaret segmentinde en büyük firma olmak. Bunu yaptığımız gün büyüyeceğiz diye düşünüyorum.”