Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kardeş olduğumuzu unutmayalım

İHH'nın düzenlediği 'Tevhid, Vahdet ve Kardeşlik Bildirisi' basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan ve bildiriye imza veren alimler adına konuşan Abdullah Yıldız Hoca "Kardeş olduğumuzu unutmayıp; alay, gıybet, tecessüs ve önyargıdan uzak duralım" dedi.
Kardeş olduğumuzu unutmayalım
11 Nisan 2016 15:28:00
İHH'nın düzenlediği 'Tevhid, Vahdet ve Kardeşlik Bildirisi' basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan ve bildiriye imza veren alimler adına konuşan Abdullah Yıldız Hoca "Kardeş olduğumuzu unutmayıp; alay, gıybet, tecessüs ve önyargıdan uzak duralım" dedi.

Haber: Özlem Doğan

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde İHH'nın ev sahipliğinde "Tevhid, Vahdet ve Kardeşlik Bildirisi" basın toplantısı düzenlendi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ramazan Kayan, Muhammet Emin Yıldırım, Abdullah Trabzon, Abdulvahap Ekinci, Adnan Demircan, Ali Rıza Demircan, Kazım Sağlam, Kerim Buladı, Mehmet Beşir Eryarsoy, Mehmet Paksu, Metin Balkanlıoğlu, Nureddin Yıldız, Siraceddin Önlüler'in de destek verdiği basın bildirisini Abdullah Yıldız Hoca okudu.

Kardeşlik nimetinin kıymeti bilinmiyor

İslamiyet Tevhid ve Vahdet esasına dayandığına ifade eden Abdullah Yıldız, "Türkiye Müslümanları ve Ümmet-i Muhammed bugün bu kardeşlik nimetinin kadrini ve kıymetini tam olarak bilemiyor; benliklerinin, bencilliklerinin, bağnazlıklarının kurbanı oluyor ve "ateş çukurunun" kenarlarında dolaşıyor, hatta sıkça içine düşüyorlar. İslam düşmanlarına karşı şiddetli/izzetli, mümin kardeşlerine karşı merhametli/şefkatli olmaları gereken Müslümanlar, yazık ki tam tersini yapıyorlar; birbirleriyle uğraşıp didişiyor, mücadele ediyor, birbirlerine acımıyor ve hatta birbirlerinin boyunlarını vuruyorlar" dedi.

Baharımız kışa dönüyor

'Birbirimizle didiştikçe direncimiz gidiyor, birbirimizle sürtüştükçe de sürünüyoruz' diyen Yıldız, "Husumet ve haset içeren tartışmalar içimizi boşaltıyor; bizi hakikat, marifet, hikmet ikliminden uzaklaştırıyor. Hak-hakikat ve hakkaniyet ikliminden uzaklaştıkça da kardeşliğimizi aşındırıyor, din kardeşlerimize kan kusturuyoruz. Ehl-i İslam kan kaybettikçe de Ehl-i Salibe ve Ehl-i Küfre gün doğuyoru2026 Baharımız kışa dönüyor" ifadelerini kullandı.

Ayrılığa düşmeyelim

Toplantıya katılan ve bildiriye imza veren alimler adına konuşan Yıldız sözlerini şöyle noktaladı: "İşte böylesi boğucu ve sıkıntılı ortamda, imzaları bulunan ilim ve fikir ehli olarak biz, ancak Allah ve Rasu00fblü'nün bize "yeniden hayat verecek" talimatlarına uyarak "ateş çukuruna" düşmekten kurtulabileceğimize inanıyor ve diyoruz ki: Gelin; Yüce Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi: Hep birlikte Allah'ın ipine/kitabına sıkıca sarılalım ve bölünüp ayrılığa düşmeyelim! Kitab'ı ve Din'i aralarında parçalayıp kendi gruplarıyla övünenler olmayalım! Kardeş olduğumuzu unutmayıp; alay, gıybet, tecessüs ve önyargıdan uzak duralım!"