Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MESCİD-İ AKSA'DA TEHLİKELİ ADIMLAR

MESCİD-İ AKSA'DA TEHLİKELİ ADIMLAR
20 Mart 2014 11:58:00

Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demirci, Müslümanların namaz kılmak için Mescid-i Aksaya girişinin engellendiğini belirterek "yüzlerce işgalci ve radikal Yahudi çeşitli bahanelerle zorla Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya giriyor" dedi.

Özlem Doğan/İstanbul

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Eresin Topkapı Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Muhammed Demirci, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ikiye bölerek kıble bölümünü Müslümanlara bıraktıktan sonra geri kalan kısmını sinangog'a çevirmek istediklerini ifade etti.

Kudüs'te tehlikeli adımlar atılıyor

İsrail tarafından 2011 yılında genel kamu alanı ilan edilen Mescid-i Aksa'ya fanatik Yahudi grupların sokulduğuna değinen Demirci "Bu çok tehlikeli bir adım. Burada gayri müslimlerin Mescid-i Aksa içinde bulunmasını meşrulaştırmaya çalışıyorlar"dedi.

Geçen sene Mescid-i Aksaya dokuz bin elli radikal Yahudi'nin zorla girdiğini ve bunların arasında işgal kuvvetleri bakanı, meclis üyeleri, İsrailli görevlilerin de bulunduğuna dikkat çeken Demirci, Aksa'da gerçekleşen en önemli olaylardan birinin; işgal askerlerinin Aksa'da Kuran'ı Kerim'i tekmelemeleri, ardından yerde çiğnemeleri ve kadınların peçelerinin açılması olduğunu ifade etti.

Eğitimde ciddi sıkıntı var

Kudüs'te eğitim alanında da pek çok sıkıntı yaşandığını belirten Demirci, "Okul ve sınıf eksikliği gibi nedenlerden ve belediyenin bunlara sessiz kalmasından ötürü pek çok aile çocuğunu evinden çok uzakta bulunan okullara göndermek zorunda kaldı. Öğrenciler ayakta eğitim görüyor. Bu konuda da ciddi sıkıntılar var"diye konuştu.

Mescid-i Aksa boş kalmasın!

İsrail'in amacının Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek olduğunu söyleyen Muhammed Demirci, buna engel olmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen sene beş yüz öğrenciyi eğitimleri konusunda desteklediklerini, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da doksan beş bin kişilik iftar verdiklerini belirten Demirci, "Avukatlarımız sayesinde hakkını arayan Kudüs halkının yanındayız. Ayrıca zarar gören evlerin restorasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Kudüs çevresindeki Osmanlı camilerini restore ettiriyoruz. Aksa'nın içinde mescidin temizlik ve ihtiyaçlarını sağlayan bir ekibimiz var. 2013 yılı Mescid-i Aksa için kritik bir yıldı. Ama Kudüs Halkı, Müslümanların çalışmaları ve desteğimizle İsrail'in Müslümanların kutsal mabedini ikiye bölme planı suya düştü" dedi.