Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PYD, SURİYE'NİN PARÇASIDIR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine geldiğini belirten PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, 'Suriye'nin parçasıyız' vurgusu yaptı: Türkiye ile iyi ilişkiler temelinde dostça yaşamak arzusundayız.
PYD, SURİYE'NİN PARÇASIDIR
28 Temmuz 2013 00:00:00
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine geldiğini belirten PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, 'Suriye'nin parçasıyız' vurgusu yaptı: Türkiye ile iyi ilişkiler temelinde dostça yaşamak arzusundayız.

MİT ve Dışişleri'nin daveti üzerine önceki gün Türkiye'ye gelen PYD lideri Salih Müslim Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve MİT Müsteşarı Hasan Fidan'la bir araya geldi. "Türkiye ile iyi ilişkiler temelinde dostça yaşamak arzusundayız" diyen Müslim, "Suriye'deki tablo bizleri de endişelendiriyor. Batı Kürdistan'daki tüm inanç grupları ve farklı uluslar bu yönetimde yer almasını istiyoruz. Biz Suriye'nin bir parçasıyız. Bölge için bir tehlike oluşturmuyoruz. Esed yanlısı da değiliz" dedi.

Türkiye'den insani yardım

PYD Başkanı Salih Müslim, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerinde "özerk yönetimin ilan edilmesi gibi bir durumun olmadığını, içinde Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların, herkesin yer alabileceği siyasi bir çözüm buluncaya kadar bir geçici bir yönetim kurulması fikirlerini anlattıklarını" söyledi. Müslim, buna karşılık Türk yetkililerin "Bu sizin hakkınızdır" dediğini söyledi. Müslüm, konuşmasının devamında "Türkiye halkımıza her bakımdan yardım edecek. Yani insani yardımda bulunacak" dedi.

Yüz yüze ilk görüşme

Daha önce devlet yetkilileri ile dolaylı görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Müslim, bu ziyaret ile birlikte ilk defa Türkiye devlet yetkilileri ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Görüşmelerini Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri ile gerçekleştirdiğini ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşmediğini belirten Muslim, "Türkiye'ye Dış İşleri Bakanlığı'nın daveti üzerine dün geldim. Daha önce de dolaylı görüşmelerimiz olmuştu. Türk yetkililerle ancak yüz yüze bir görüşmeyi daha uygun bulduk. Bugün yüz yüze Dışişleri yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu" diye konuştu.

Geçici yönetim fikrini aktardık

Suriye'nin Türkiye ile sınırında özerk Kürt yönetim kurma ihtimali tartışılan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'deki görüşmelerinin içeriğini paylaştı. Salih Müslim: Türk yetkililere geçici yönetim fikrimizi aktardık, 'hakkınızdır' dediler.