Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TOGG ŞARJ ÜCRETİ BELLİ OLDU!

Togg, T10X için çekilişlerin açıklanmasının ardından Togg şarj ücretleri de belli oldu. Trugo ile şarj istasyonları kurmayı sürdüren Togg, fiyat tarifesini yayımladı.
TOGG ŞARJ ÜCRETİ BELLİ OLDU!
31 Mart 2023 11:14:45
Togg, T10X için çekilişlerin açıklanmasının ardından Togg şarj ücretleri de belli oldu. Trugo ile şarj istasyonları kurmayı sürdüren Togg, fiyat tarifesini yayımladı.

Togg, T10X için çekilişlerin açıklanmasının ardından Togg şarj ücretleri de belli oldu. Trugo ile şarj istasyonları kurmayı sürdüren Togg, fiyat tarifesini yayımladı.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil markası Togg, T10X modeli için kura sonuçlarını tamamladı. Yoğun ilgi gören T10X modeli 12 bin kişiye verilecekken bu sayı 20 bine yükseltildi. Yapılan kura çekilişleri ile 20 bin asıl talihli belirlenirken 20 bin de yedek talihlinin listesi yayımlandı. Togg resmi sitesinde yayımlanan talihliler 2023 yılında ön sipariş almaya hak kazandı. Togg T10X için 60 bin Türk Lirası peşinatına sahip olan herkes ön başvuruda bulunabiliyordu. Geçtiğimiz günlerde başvuruları tamamlanan T10X modelinin çekiliş sonuçları da belli oldu. Otomobil tutkunları Togg'un kilometrede ne kadar şarj tüketeceğini araştırmaya koyuldu. Akıllı şarj istasyonlarının kurulumunu yapan Trugo ile çalışmalarını hızlandıran Togg, şarj ücretlerinin ne kadar olacağını açıkladı. Togg'un kW/s başına tüketeceği birim ücret 7 lira 99 kuruş olarak açıklandı.

togg_931aba23bac94b9635f0a29824fbb61c.jpg

TOGG ŞARJ ÜCRETİ NE KADAR?

Yapılan açıklamaların ardından araç kullanıcıları Togg şarj ücreti ne kadar? sorusuna yöneldi. Bazı illerde kurulumu tamamlanana Togg şarj istasyonu ile araçların kısa sürede şarj edilmesi hedefleniyor. Yüksek performans için çalışmalarına hız veren yerli marka, Togg şarj istasyonu fiyat aralığı için açıklama yaptı. Togg, akıllı cihazların kW/s başına birim ücretin 7,99 Türk Lirası olduğunu açıkladı. Dolayısıyla kısa ve uzun menzilli Togg akıllı cihazların ne kadar yakacağı da belirlenmiş oldu. Belirlenene ücret tarifesine göre kısa menzilli Togg için şarj maliyeti 418 lira 6 kuruş olurken, uzun menzilli Togg için Trugo istasyonlarındaki şarj maliyeti 707,1 lira olacak. Kısa menzilli Togg'un kilometre başına harcayacağı enerji miktarı 1,33 lira olacak. Bu değer uzun menzilli Togg için ise 1,35 lira şeklinde. Cihazlarda yüzde yüz oranında yenilenebilir enerji kullanan Togg'un şarj olma süresinin 30 dakikadan kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca şarj etme işlemi tamamlandıktan sonra Trugo şarj istasyonlarının otopark şeklinde kullanılması da 0,5 lira olarak ücretlendirilecek.

togg_3d16ce0335ace9d145c3d7eaceff3bdf.jpg

TOGG ŞARJ SÜRESİ NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde satış fiyatı belli olan yerli otomobil Togg için kullanıcılar Togg şarj süresi ne kadar? sorusunu araştırmaya başladı. Dijital bir platform olarak öne çıkan Trumore ile birlikte Togg resmi sitesi üzerinden ön sipariş işlemleri gerçekleştirilen T10X modelinin satış fiyatının 953 bin liradan başladığı duyuruldu. Yoğun ilgi gören model için 20 bin hak sahibi belirlendi. Akıllı cihazın 2023 senesi içinde yeni sahiplerine verileceği açıklanırken, cihazın şarj süresi de merak edilmeye başlandı. Toplam 9 ilde şarj istasyonu kurumlarını tamamlayan Togg, Trugo ile kesintisiz bir şarj ağı için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa ve uzun menzilli olarak tasarlanan akıllı cihaz markası Togg modellerinde kapasiteler aracın menziline göre değişkenlik sergiliyor. Kısa menzilli olarak öne çıkan Togg'un bataryası 52,4 kWh şeklinde. Bu da kısa menzilli Togg'un 314 kilometre yol kat etmesini sağlıyor. Uzun menzilli Togg'un ise bataryası 88,5 kWh olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla uzun menzilli Togg, 523 kilometre yol gidebiliyor. Togg şarj menzili de yine aracın sahip olduğu kapasiteye göre değişkenlik gösteriyor. Togg şarj istasyonu nerede kuruldu? Sorusunu merak edenler için, İstanbul, Bursa, Düzce, Kocaeli, Samsun, Van, Ankara, Denizli ve Sakarya'da şarj istasyonu kurulumu tamamlandı.