Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2447.92
BIST 100
9911.05
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Aralık 2022

Engelli rampası

Değerli okurlarım, bu hafta Radyo Dumlupınar'da konuğum: Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Fatma Uz oldu.
Efendim, Engellilere yönelik hizmetleri koordine eden bir konuk bulunca, programda en çok erişebilirlik alanındaki çalışmaları konuştuk.
Müdüre Hanımın verdiği bilgiye göre, Kütahya 2022 yılında, erişebilirlik alanında ikinci olmuş. Tabi hedeflenen yer birincilik miş. Bu konuda sahada sıkı bir çalışma yürütülüyor muş.
Aslına bakarsanız, erişebilirlik konusu ülkemizin dört bir tarafı için önemlidir. Çünkü, mevcut imkanlar engelleri kaldırabilecek kapasitededir.

Hal böyleyken, hâlâbinaların, kaldırımların ve yolların erişebilir olmamasını anlamak mümkün değil... Galiba ortada bir empati sorunu var.

Ben sağlıklı bireyler, engelliliği ve engellileri gerçek manada anlasalar, şu anki durumdan iki kat daha iyi noktada oluruz derim.
Sinir ucu iltihaplanması yaşadığımı daha öncede yazmıştım. Bu rahatsızlık bana engelli rampalarının ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.
Bugün elimde bir yetki olsa, her merdivenin yanına bir engelli rampası yapardım. O yüzden, empati empati diyorum.
Değerli okurlar, programda 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, bir bayram neşisinde geçirilmesi gerektiği konusuna da deyindik.
Özet olarak dedik ki, 3 Aralıkta Engellileri mutlu edecek faaliyetler yapılmalı... Sorunların konuşulması ise, yılın diğer günlerine bırakılmalı... Kaldı ki, Önümüzde koskoca 364 gün var.

3 Aralık'ın Engelli Bayramı olması konusunda, biz mayayı çaldık.