Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2459.33
BIST 100
9885.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Nisan 2021

FETÖ kurumlarına atanan kayyumlar VİCDANSIZ MI?

BİR kere hemen şunu baştan, altını çizerek belirteyim ki, bu yazı asla ve asla FETÖ'cülerin hakkını savunmak içinz kaleme alınmamıştır. Tam tersine, FETÖ'cü olmadıkları halde mağdur olan velilerin haklarını savunmak için kaleme alınmıştır. Okuyucularımdan bu hususa özellikle dikkat etmelerini rica ediyorum.

***

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da, daha önce, "At izinin it izine karıştığını" söylediği dönemde, FETÖ'cü olmadıkları halde, bu muameleye maruz kalan, asılsız ihbarlarla; işinden, eşinden, çoluğundan çocuğundan olan çok sayıda insan var. Sayın Erdoğan da bunun böyle olmasını eminim ki istemezdi. Ne var ki; maslahatçı bürokrasi, işin suyunu çıkardı ve binlerce "Devlete düşman hale getirilen" bir kitle oluşturdu ne yazık ki...

Öğrencilere haciz geldi!

İşte bu kitlenin bir bölümü de FETÖ'nün, o dönemlerde revaçta olan yurtlarına ve kurslarına giden öğrenciler ve onların velileri... 15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konulan FETÖ iltisaklı okul, kolej ve dershanalere atanan kayyum heyetleri; o tarihten sonra kurslara gitmeyen, yurtlarda kalmayan öğrencilerin daha önce erken kayıt için imzaladıkları senetlerini işleme koyarak haciz tebliğine başladı. Bununla da kalınmadı, imzalanan senetler ödendiği halde, daha önceki FETÖ'cü yöneticiler tarafından bilerek imha edilmediği için kayyumların eline geçti, onlar da hiç araştırıp soruşturmadan bunları tahsil etmeye başladı.

Neden incelemediler?

FETÖ'cü kurumlara atanan bu kayyumlar, FETÖ elemanlarının bıraktığı belgeleri yeterince incelemeden, haksız bir şekilde FETÖ ile iltisakı olmayan öğrencilerden ve velilerinden; gitmedikleri kursun, kalmadıkları yurdun, eğitim almadıkları kolejin paralarını isterken acaba vicdan azabı çektiler mi? Belli ki çekmemişler...

İyi eğitim için

Oysa o yıllarda,FETÖ okulları ve yurtları tüm ülke çapında rağbet edilen kurumlardı. Bir çok insan çocuklarının daha iyi eğitim alması için cemaat içinde olmadıkları halde evlatlarını buralara yönlendirdiler. Onların tek suçu. çocuklarının daha iyi eğitim alması düşüncesiydi. Şimdi bu düşüncelerinden dolayı binlerce lira tutan cezaları ödemek zorunda kaldılar ve ödüyorlar da. Çünkü evlerine hacizler geliyor.

Devlete güven sarsıldı

Kurslardan hiç ders alamayan, ödedikleri paraları da iade edilmeyen öğrencilerin velilerine imzaladıkları senetlerden ötürü icra yoluyla haciz işlemleri yapılması, kayyumların vicdansızlığı olarakyorumlanıyor. Ve bu durum, devlete olan güveni bir hayli zedeliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tahribata mani olması gerekiyor ve olacağına da inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, FETÖ'cü olmadıkları halde, sırf kayyumların gözardı etmeleri sebebiyle mağdur olan insanların bu mağduriyetlerine son vermesi bekleniyor. Devlet şefkati de bunu gerektirir öyle değil mi?

Eğitim almadılar ki!

Bu öğrenciler, FETÖ soruşturmalarının ardından hiçbir iltisakları olmadığı halde, dershaneye atanan kayyumlar tarafından adeta cezalandırıldı. Veliler, "Devletimiz bizden gidilmeyen kursun parasını istiyor. Kayyumlar, bizim 15 Temmuz'dan sonra o dershanelerden kurs almadığımızı bildikleri halde, kurs almışız gibi bizden para istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sorunu çözmesini istiyoruz" diyorlar.