Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2436.89
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Haziran 2022

Gidiş nereye?

Türkiye Gazetesi’nin değerli yazarı Fuat Uğur inanılması zor olay hakkında şöyle giriş yapmış:

“İki gün öncesinin çok tepki çeken olayının haberini okumayan, öğrenmeyen kalmamıştır sanırım.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede, sınıftaki öğrencilerin Kur'ân-ı Kerimi havaya attığı, diğer öğrencinin de tekme vurduğu anlar cep telefonu kamerası ile kaydedilip yayıldığında büyük tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla birlikte okul yönetimi acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti.

Çocuklar 18 yaşından küçükler ama bu yaptıklarının ne kadar kötü olduğunu da bilecek yaştalar. Herhâlde cezalarını çekecek, bedeli neyse ödeyecekler.

Tabii ki bu lise öğrencilerini yetiştiren anne babaların yanı sıra Millî Eğitim Müfredatının da bu sonuçta payı var.”

Bu bir rezalet. Daha doğrusu kepazeliğin boyutlarını anlatacak kelime bulamıyorum. Zaten aynı gazetenin başyazarı muhterem Rahim Er Beyefendi de şunları söylemiş:

“Ecdadımızı seçkin, mümtaz ve mübarek kılan, Kur’ân’a hizmet aşkıdır.

O aşk, bu değerler, yitip gitti…

Sizin gibi biz de aldığımız haberle derin acı yaşadık:

Kalemde mürekkep,

Damarda kan dondu!”

Bu vahim olaydan daha da vahimi ise Ekşi Sözlük denen sitede yapılan yorumlar. Fuat Uğur Beyin işte bu konu ile ilgili yazdıkları:

“Yaydığı pis koku, mikrop ve bakteriler yüzünden sosyolojiyi giderek tehlikeye atan bir foseptik kanalı EKŞİ SÖZLÜK denilen mecra! İçinden akıp gidenler yedi mahalleye zarar vermekte...

Bu ülkeyi yöneten DEVLET’in yetkili kurumları, eğer sözlük adı altında birtakım müstear adların ve nickname’lerin arkasına sığınarak, politik karşıtlarına ya da gıcık kaptıkları herkese hakaret eden, birbirinden aşağılık küfürlerle saldıran bu alçak ve şerefsizler güruhuna gıkını çıkaramıyorsa yazıklar olsun.

Siz AÇIK KİMLİĞİNİZLE ORTADASINIZ ama kimliksiz birileri size KARANLIKTAN SİLAH SIKIYOR, nasıl bir düşünün!

Google algoritması, rezilliğin ve pespayeliğin adresi olan bu siteyi sürekli karşımıza çıkararak “kaynak” diye göstermekte.

Diyelim, biriyle ilgili fikir sahibi olmak istiyorsunuz. Google’a yazıyorsunuz. Zaten pat diye karşınıza hemen bu sözlüğün adı geliveriyor. Çünkü sistem bunun üzerine kurulmuş.

Araştırdığınız o kişi, eğer Ekşi Sözlük’teki paçozların politik karşıtıysa, inanılmaz hakaretleri, yalanları, iftiraları, çarpıtılmış olaylar üzerinden çarpıtılmış yorumları “gerçek bilgi” olarak ediniyorsunuz.

Böylece, sırf bu kanalizasyonun yazar kılıklı illegal militanları karşı diye, hakkında bilgi edinmek istediğiniz kişinin “ne aşağılık, ne iğrenç bir insan” olduğuna dair “değerlendirme” adı altında bir dolu aşağılık iftirayı okuyorsunuz.

İşe bakın, şayet bir konuda ya da bir insan hakkında Google arama motorlarındaki kaynağınız bu sitenin motorlarıysa yandı gülüm keten helva!

İKTİDAR YETKİLİLERİ şunu çok iyi bilsinler ki kendileri hakkında bugün yazılmayanlar, yarın mutlaka kaleme alınacaktır. Bu ağırdan alışları ve vurdumduymazlıkları, Ekşi Sözlük denen “çukur çetesi”nin herkese pislik fırlatan bir lağım kanalı olduğunu hâlâ fark edememeleri akıl alır gibi değil.”

Fuat Uğur Bey o kadar güzel yazmış ki ondan alıntı ile yetiniyorum.