Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2447.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 May 2023

​Mayıs devrimi

Türkiye bir seçim tecrübesini daha demokrasinin zaferiyle neticelendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan biri parlamenter sistemde olmak üzere üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilerek Türkiye yüzyılı vizyonunun lideri olarak ülkemizi geleceğe taşıyacak. Dörder kez cumhurbaşkanlığı yapan kurucu liderler Atatürk ve İnönü’den sonra Celal Bayar gibi üç kez Cumhurbaşkanlığını kazanarak yeni Türkiye’yi geleceğe taşıyacak lider olarak tarihe geçti.

Kaderin cilvesi seçimler 27 Mayıs’ın ertesi 29 Mayıs’ın öncesi yani 28 Mayıs’ta yapıldı. 27 Mayıs malum demokrasi ile iş başına gelen mazlum lider Menderes’i ipe götüren ABD-NATO güdümlü darbenin yıldönümü. 29 Mayıs ise çağ açıp çağ kapatan bulunduğu çağa yeni Türk çağı adını verdiren İstanbul’un fethinin yıldönümü.

Propaganda süreçlerine baktığımızda bu iki zihniyetin mücadelesi şeklinde geçti seçim hazırlıkları. Ayasofya’nın camii olarak aslına döndürülmesini isteyenlerle, Ayasofya’yı Yunanlıları memnun edecek müze olarak kalmasını isteyenler karşı karşıyaydılar. Türk aile yapısını savunanlarla, İstanbul sözleşmesinin arkasına sığınarak aileyi yok eden LGBT’yi savunanlar mücadele ettiler. Yerli milli sanayinin dünya ile rekabet etmesi için çalışanlarla, montaj sanayii le Türkiye’yi batının yedeğinde tutmak isteyenler arasında kıyasıya yarış oldu.

Seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nu açıktan destek veren WSJ, Türkiye’ye parmak sallayarak Erdoğan’ın NATO ortaklarıyla çekişmeli ilişkiler içinde Moskova’ya yönelik Batı yaptırımlarına meydan okuyarak ekonomisini desteklediğini yazıyor. Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda Türkiye’yi NATO ve AB’ye yaklaştıracağına vurgu yapıyor. Bu iki haber arasına da İsveç’in Türkiye’yi İskandinav ulusunun NATO üyeliğini onaylama müzakerelerinde imkansız taleplerde bulunmakla suçladığını yazmayı ihmal etmiyor. Erdoğan’ın seçilmesi Kılıçdaroğlu’ndan beklentileri olan batıyı hayal kırıklığına uğrattı.

Kuşkusuz Türkiye gibi bütün dünya cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu yakından takip etti. Alman gazetesi Die Welt seçimlerden Erdoğan’ın güçlenerek çıktığını yazdı. Gazeteye göre seçmenin Erdoğan’ın dış politikada baskın tutumunu beğendiğini, belirsiz bir ortamda güçlü lider istediklerine vurgu yaptı. Ankara ile işbirliğine mahkum olan batının Erdoğan ile işbirliği yapabilmek için saldırgan politikalarından vazgeçeceği tahmin ediliyor.

Türk seçmeni, yurtta sulh cihanda sulh söylemi altında etrafımızda dönen dolapların seyredildiği politikaları tasvip etmedi. Mehmetçiği, işadamlarımızı, yardım kuruluşlarımızı, Asya’da, Afrika’da, Orta Doğu’da, Balkanlar’da, Kafkaslarda görmek istediğini bir kez daha dosta düşmana duyurdu. Türkiye’nin bölgesel bir güç olmaktan çıkarak küresel bir güç olma yolunda güçlü adımlar atmasını istediğini vurguladı. Türkiye’nin savunmasının sınırlardan değil, düşman nerede ise oradan başlaması gerektiğine onay verdi.

Türk halkı, kargaşa, istikrarsızlık, boş vaatler yerine istikrara, güvene, huzura oy verdi. Pandemi, Ukrayna savaşı, doğal felaketler, deprem gibi olumsuzluklara zorlukların yine Erdoğan ile aşılacağına inandığını gösterdi. Bu sonuçlarla Avrupanın çok istediği terörist Selahattin Demirtaş ile Soroscu gezici Osman Kavala’yı Türk adaletinden kimsenin kaçıramayacağı görüldü. Sahada ve diplomaside Türkiye’nin bileğini bükemeyenlerin içerden çökertme planları suya düştü.

Bay Kemal gidiyor. Adam kazandı. Yeni Türk çağının kapıları ardına kadar bu millete açıldı. Türkiye liderini seçti. Vefa Fatih’te bir semt adı değildir. Bu millet kendisi için çalışan emek veren ile boş laf üreteni çok iyi ayırt eder. Türk seçmeni ekonomi ne kadar kötü olursa olsun, dış güdümlü bir muhalefet istemediğini söyledi sandıkta. Batı çıkarları için iktidarla çatışan muhalefet yerine İktidarın da muhalefetin de büyük Türkiye yolunda birbirleriyle yarışması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan’ın yeni başkanlık dönemi hayırlı olsun. Fethi Mübin kutlu olsun. Türkiye’nin mayıs devrimi bölgede çıkarları olan emperyalistlere haddini bildirdi. Vesselam…