Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2468.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

8 ilde Organize suç örgütüne Mahzen operasyonu

02 May 2024 08:06:13
Bursa merkezli 8 ilde jandarma tarafından düzenlenen "Mahzen-36" operasyonlarında elebaşılığını Semed Ötünç'ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale'de suç örgütlerine yönelik "Mahzen-36" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyon, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü.

Düzenlenen operasyonlarda; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; mağdurları hileyle kandırıp, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vermek suretiyle bağımlı hale getirdikleri, mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı (torbacılık), konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıkları tespit edildi.

Örgüt elebaşı yakalandı

Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.