Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir yanda HDP bir yanda CHP bayrağı!

03 May 2023 11:26:07
6'lı koalisyon masasının ortak adayı olarak açıklandıktan sonra ilk iş olarak Kandil'in siyasi uzantısı olan HDP'ye koşan ve onların da desteğini alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, HDP meydanlarda da destek vermeye başladı. Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun Van'da yaptığı mitingde PKK'nın siyasi uzantılarının bayrakları sallandı. Mitingde ayrıca tutuklu bulunan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Selo'ya özgürlük" sloganları atıldı. Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun zafer işareti yapması dikkat çekti..

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda serbest bırakılacağını defalarca vadettiği Demirtaş lehine de sloganlar atıldı. Meydanı dolduran yüzlerce HDPKK yandaşı elinde onlarca kişinin kanı bulunan tutuklu HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a özgürlük istedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuştuğu sırada hep bir ağızdan "Selo'ya özgürlük" sloganları atılırken, İmamoğlu'nun o anlarda sessiz kalması ise dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'ndan Kandil'i mennun edecek vaatler

Kandil'in desteğini kaybetmek istemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da da HDP'yi ve PKK'yı memnun edecek vaatlerine devam etti. Kılıçdaroğlu, özerkliğin önünü açacak söylemlerde bulunurken "Seçimle gelenlerin görevinden alındığını biliyorum, kayyum denilen garabeti tamamen bitireceğiz. Tamamını çözeceğiz." dedi.