Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ehud Barak itiraf etti: Hastane altındaki sığınakları İsrail inşa etti

21 Kasım 2023 11:06:11
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Şifa Hastanesi'nin altındaki sığınakların İsrail tarafından 40-50 yıl önce inşa edildiğini açıkladı.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'a yaptığı açıklamada, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin altındaki sığınakların 40-50 yıl önce İsrail tarafından inşa edildiğini belirtti. Barak, Şifa'nın altında yapılan sığınakların Hamas'ın karargahı olarak kullanıldığı bilgisinin uzun yıllardır bilindiğini ifade etti.

Amanpour'un, İsrail'in, Gazze'deki Şifa Hastanesinin altında Hamas karargahı olduğu iddialarını sorması üzerine Barak, "Uzun yıllardır, Şifa'nın altında İsrailli inşaatçılar tarafından yapılan sığınakların olduğu ve buraların Hamas karargahı olarak kullanıldığı biliniyor. Ve birkaç tünelin kesişimi bu sistemin bir parçası." dedi.

Amanpour, "Burasının İsrailli mühendisler tarafından mı inşa edildiğini söylüyorsunuz? Kendinizi yanlış mı ifade ettiniz?" diye sordu.

Ehud Barak ise "Muhtemelen 40 ya da 50 yıl önce yerleşkenin sınırlı alanı içinde hastanenin operasyonlarına daha fazla alan açmak adına bu sığınakların inşa edilmesine yardımcı olmuştuk." şeklinde konuştu.

Şifa Hastanesş baskını

İşgalci İsrail ordusu, 15 Ekim sabahı Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenlemişti.

İşgalci İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı ele geçirdiği belirtilmişti. Bu durum Dünya kamuoyunda alay konusu omuştu.