Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2512.79
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

1 Mayıs'ta provokasyon alarmı! Sendikalar başvurmadı

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı için belirlenen 40 kutlama noktasına sendikalardan herhangi bir başvuru gelmediği öğrenildi.
1 Mayıs'ta provokasyon alarmı! Sendikalar başvurmadı
30 Nisan 2024 13:17:28
İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı için belirlenen 40 kutlama noktasına sendikalardan herhangi bir başvuru gelmediği öğrenildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı'nda yapılacak gösterilere izin verilmemesine rağmen, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları Taksim çağrısı yapmayı sürdürüyor.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, "1 Mayıs kutlaması için Taksim şart değil, ısrar edilmemeli." derken, CHP ve ona bağlı oluşumların Taksim ısrarı devam ediyor.

Resmi talepte bulunmadılar

İstanbul Valiliği, kentteki 1 Mayıs kutlamaları için 40 farklı adresi kutlama noktası olarak belirledi.

Ancak şu ana kadar herhangi bir sendikadan 1 Mayıs kutlaması için bu adreslere başvuru yapılmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi" diyerek, "Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir. Taksim'i isteyenler arasında PKK sempatizanları var" açıklamasını yapmıştı.

1 Mayıs'ta provokasyon peşindeler mi?

İstanbul'da 1 Mayıs için kutlama alanlarına yapılan başvuruların olmaması dikkat çekiyor. Taksim'in güvenlik açısından riskli olmasına rağmen, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümeyi planlaması, "provokasyon" ikazlarını beraberinde getirdi.

Terör örgütünden sokağa çıkın talimatı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, terör yuvası Kandil'den yaptığı açıklamada, 1 Mayıs için 'sokağa çıkma' çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıya ilk destek, terörün siyasi ayağı DEM Parti'den gelmişti.

PKK'nın yayın organı Medya Haber’e konuşan teröristbaşı Duran Kalkan, “Önümüzde 1 Mayıs var. Gerçekten de 1 Mayıs'ı da yeni bir zirve haline getirmeliyiz, özgürlük hamlemizi doruğa çıkarmalıyız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü her tarafta haykırmalıyız. Newroz'da 8 Mart'ta bunu haykırmak ne kadar doğaldıysa, Önder Apo, Newrozları yenileyen, 8 Mart'ı anlamlandıran bir önderlik idiyse, 1 Mayıs'ta da en büyük katkı sunan Önderliktir. Dolayısıyla 1 Mayıslar, Önder Apo ile anılması gereken günlerdir. Onun için de tüm Kürtler nerede olurlarsa olsunlar 1 Mayıs meydanlarını doldurmalı, sokaklara akmalılar.” demişti.

Kaynak: Haber7

TDV kurban