Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2456.89
BIST 100
10216.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

1000 TL altında emekli maaşı kalmayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zehra Zümrüt Selçuk, 100 Günlük İcraat Planı kapsamında önemli projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. Bakan Selçuk, mevzuat değişikliği ile emeklilerin 1000 TL'nin altında maaş almayacağını duyurdu.
1000 TL altında emekli maaşı kalmayacak!
13 Ağustos 2018 15:11:00
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zehra Zümrüt Selçuk, 100 Günlük İcraat Planı kapsamında önemli projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. Bakan Selçuk, mevzuat değişikliği ile emeklilerin 1000 TL'nin altında maaş almayacağını duyurdu.

Ezgi ÇelikAnkara

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Planı Tanıtım Toplantısı'nda duyurduğu yol haritasının detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yapılacak çalışmaları şu şekilde sıraladı:

"1000 TL altında emekli maaşı kalmayacak"

100 gün içerisinde önemli projeleri hayata geçirecek olan Bakanlık, "1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama" sözünü yerine getirecek. Mevzuat değişikliği ile emekliler 1000 TL'nin altında maaş almayacak. Düzenlemeden 150 bin emekli yararlanacak.

"Şehit yakınları ve gazilerin SGK borçları silinecek"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şehit yakınlarının ve gazilerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya devam edecek. Bakanlık, bu amaçla yaşama geçireceği uygulamalar ve atacağı kalıcı adımlarla şehit yakınları ve gazilerin SGK borçlarını terkin edecek. Bakanlık, 460.000 er ve erbaş ailelerinin ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak.

"İşsizlik ödeneğine başvuru kolaylaşacak"

İşsizlik ödeneğinde başvuru şartlarını esneteceğini açıklayan Bakanlık, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartını kaldıracak. Bu kuralı, "Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan" şeklinde değiştirecek olan Bakanlık, bu düzenlemeden 12.500 kişinin daha yararlanmasını bekliyor.

"Elektrik tüketim desteği verilecek"

100 günlük İcraat Planına ilişkin sağlık hizmetlerinden yararlanmayı kolaylaştırma adına düzenlemeler getiren Bakanlık, maddi zorluk içindeki ağır kronik hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürmelerini sağlamak için önemli bir adıma imza atacak. Bakanlık, 2828 sayılı Kanun çerçevesinde uygulanan evde bakım yardımı alanlar hariç, 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürebilmeleri için hastalara, kullanılan cihazın aylık yaklaşık ortalama tüketimini tespit ederek elektrik tüketim desteği verecek.

"Tek sağlık kurulu raporu yeterli olacak"

Bakanlık, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında yaşanan sorunların giderilmesi ve engellilerin hak ettikleri sosyal desteğe daha etkin ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme getirecek. Bu doğrultuda engelli vatandaşların her bir işlem için ayrı ayrı rapor almasının önüne geçilecek.

"Çoklu doğum yapan kadınlara destek verilecek"

Ülkemizde çoklu doğum yaşayan ve beklenmedik harcamalar ile karşılaşan aileleri desteklemek amacıyla yeni bir program başlatan Bakanlık, çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik "Çoklu Doğum Yardımı Programını" hayata geçirecek. Bu çerçevede, çoklu doğum nedeniyle beklenmedik harcamalar ile karşılaşan muhtaç ailelere 0-2 yaş grubundaki çocukları için aylık 150 TL ödeme yapılacak.

"Yeni sosyal hizmet merkezleri açılacak"

Bakanlık, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlere erişim kolaylığı getirecek. Bu doğrultuda sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni Sosyal Hizmet Merkezleri açılacak.